Кадър Montgomery County Planning CommissionХапче срещу коронавирусът твърдят че са

...
Кадър Montgomery County Planning CommissionХапче срещу коронавирусът твърдят че са
Коментари Харесай

Фармацевтичният гигант Мерк: Направихме хапче срещу Ковид

Кадър Montgomery County Planning Commission

Хапче против коронавирусът настояват че са създали от Мерк.

Американският фармацевтичен колос Мерк (Merck & Co) разгласи, че разполага с пробно противовирусно хапче, което прави по-добра работа от ваксина – способно е да понижи заплахата от гибел или настаняване в болница на най-застрашените от насърчаване на остра форма на COVID-19, съобщи 19 минути. Експерти правят оценка първичните данни като евентуален пробив в метода, по който се лекува коронавирусът.Напомняме, че Мерк беше изтласкана да не прави ваксина срещу К19, с каквото на практика беше подготвена.Сега компанията дава късмет на хората, без да се боцкат и да вадят документи, водят естествен живот, оптимално предпазени против вируса.
Ако получи позволение от регулаторите, молнупиравир (molnupiravir) може да се окаже първият антивирусен препарат против COVID-19, който се приема през устата. Компанията и колегата ѝ Риджбек Байотерапютикс (Ridgeback Biotherapeutics) оповестиха, че възнамеряват колкото може по-скоро да подадат документи за вписване на лекарството от федералната администрация по медикаментите и храните (FDA)
При съобщаването на новината акциите на Moderna изгубиха 15% от цената си или 22 милиарда $ от пазарната оенка на компанията. В края на деня загубата бе 10% от цената и това бяха и най-слабо представителите се акции в показателя S&P, който другояче регистрира леко повишение от 0.1%. Акциите на BioNTech и Novavax (нейната ваксина още не е утвърдена в САЩ) се обезцениха с 13% и 18%, което са още 12 милиарда $ пазарна оценка. Дори Pfizer и Johnson & Johnson изгубиха сутринта до 3%. В същото време акциите на Мерк нарастнаха с 9%, което добави към финансовата ѝ оценка 18 милиарда $.
Pfizer, Roche и Atea Pharmaceuticals също тестват сходно лекарство. Руските изобретатели на Спутник пък трансформират имунизацията си в капки и до края на годината ще ги пуснат в аптеките, както оповестиха.  
Според Амеш Адалжа от Центъра за здравна сигурност към университета Джонс Хопкинс одобряван през устата медикамент " може да промени риска от хоспитализиране дотам, че да промени разпоредбите на играта ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР