Кадър: Министерство на отбраната в РусияАко напрежението се нажежи, това

...
Кадър: Министерство на отбраната в РусияАко напрежението се нажежи, това
Коментари Харесай

Кремъл: Ако напрежението се нажежи, това може да е началото на края на Украйна

Кадър: Министерство на защитата в Русия

" Ако напрежението се нажежи, това може да е " началото на края " на Украйна ". Това заяви заместник-ръководителят на съветската президентска администрация Дмитрий Козак.

Съединените щати упрекнаха Русия в най-голямото скупчване на войски покрай границата с Украйна от анексията на Крим насам.

Това стана малко откакто позволи опцията за " защитна " интервенция в поддръжка на сепаратистите в Източна Украйна. Според Козак " всичко зависи от степента " на ескалация. В последните месеци зачестяват конфликтите сред сепаратистите и украинската войска.

По думите му, в случай че напрежението се нажежи, това може да е " началото на края " на Украйна - " не би било като да се простреляш в крайници, а в лицето. Освен това " началото на разпада " на Украйна ще пристигна с проекта на Киев да влезе в НАТО. От друга страна, президентът Володимир Зеленски надали има проекти за действителни бойни дейности - той просто си прави пиар, продължи Козак.

По думите му, напомнящи за съветската обосновка на събитията отпреди 7 години (когато Русия анексира Крим и започнаха сепаратистките дейности в Източна Украйна), Москва може да се види принудена да отбрани жителите си. Той даже съпостави обстановката с геноцида в Сребреница, където са убити 8000 мъже и момчета мюсюлмани през 1995 година от босненските сръбски сили.

" Днес всичко зависи от това какъв ще е мащабът на пожара. Ако стане - както приказва президентът ни - като Сребреница, явно ще сме принудени да защитим. "
Дмитрий Козах, заместник-ръководител на президентската администрация

Дни преди думите на Козак прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че придвижването на съветските войски не съставлява опасност за други страни.

След безпрецедентото от години скупчване на войски по границата с Русия Украйна прикани НАТО да очертае стъпките за присъединението ѝ към алианса. Някои специалисти виждат в ставащото провокация, други - опит да се изплаши Украйна и да се изпита решимостта на администрацията на американския президент Джо Байдън.

Два дни след разбора на изследователска група, определила скупчването на войски по границата с Украйна като най-голямото от акцията през 2014-2015 година, удостоверение пристигна и от прессекретаря на Белия дом Джен Саки. Точната бройка не е известна, само че украинските управляващи настояват, че към края на март числеността е била към 20 хиляди души. Съединени американски щати са " извънредно обезпокоени " от " възходящата съветска експанзия ", сподели Саки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР