Кадър Лайф Шот КремълЦените в Русия растат рекордно, а според

...
Кадър Лайф Шот КремълЦените в Русия растат рекордно, а според
Коментари Харесай

Путин: Цените в Русия скачат заради рязък икономически ръст

Кадър Лайф Шот Кремъл

Цените в Русия порастват рекордно, а съгласно Путин повода е в внезапния стопански ръстеж. 

Инфлацията в Русия надвиши упованията заради рязък стопански напредък. Това, съобщава " Интерфакс ", цитирайки съветския президент Владимир Путин на среща по стопански въпроси във вторник. Според Росстат от началото на 2020 година темпът на растеж на потребителските цени се е утроил (от 2,5% на 6,5%), а инфлацията на храните се е утроила (8,7%).

През годината цените на пилетата са се нараснали с 19%, рибата - с 9%, слънчогледовото масло и яйцата - с 27%, захарта - с 44%. През януари-юни елдата нарастна с 10%, картофите - с 69%, зелето - с 93%, а повишаването на морковите доближи 142%. Проучване на Централната банка, извършено през юли, демонстрира, че всеки пети в Русия (21,7%) има вяра, че страната е на ръба на хиперинфлация, за каквато би се смятал скок от над 30%.

Според жителите цените нарастват съвсем три пъти по-високо от оповестеното от Росстат - 16, 5%. Според Путин инфлационните процеси са свързани със видимо повишаване на икономическата интензивност.

„ У нас възобновяване на основни браншове от националната стопанска система и пазара на труда е много бързо, както и в чужбина “, съобщи президентът. Това е " съпроводено от повишаване на инфлацията ", което е " отвън нашите упования ", въпреки и не толкоз доста, колкото в Съединени американски щати, сподели президентът.

„ Например в Съединени американски щати инфлацията надвиши 5%, макар че съгласно мен задачата им беше някъде към 2 % “, даде образец той. В същото време САЩ  " две години подред сформират бюджета с недостиг от 15% " и " го гасят посредством излъчвания ", сподели Путин. „ Оттук идва инфлацията “, сподели президентът.

" Разбира се, това се отразява изцяло върху цялата международна стопанска система, като се има поради смисъла на американската (икономика) за целия свят и смисъла на $ като най-голямата, най-търсената аварийна валута. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР