Кадър: Канал 3В момента е налице все по-задълбочаваща се криза.

...
Кадър: Канал 3В момента е налице все по-задълбочаваща се криза.
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Егати държавата, щом Валери Симеонов ѝ е вицепремиер

Кадър: Канал 3

В момента е налице все по-задълбочаваща се рецесия. Тя потегли от края на лятото. Септември се ускори. Не липсват още веднъж кавги и искания, нещо което е особено за това държавно управление ”, Това съобщи ръководителят на столичната организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов в предаването „ Денят онлайн ” по Канал 3 в отговор на въпрос дали чака предварителни избори. 

„ Протестът на майките е обективен. Изречението на Валери Симеонов мога да го окачествя единствено по един метод. Егати страната, щом Валери Симеонов ни е вицепремиер ”, сподели още социалистът, като направи отпратка към известната имитация на Любен Беров от предишното. 

Относно вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия той разяснява: 

„ Ние следваме нашият курс, нашата политика. Българска социалистическа партия не е единствено Корнелия Нинова, а всички членове, всички симпатизанти. В историята на партията полемиките съществуват от години, от времето, когато е имало тесни и необятни социалисти. И е била много по-ожесточена. 

Разделението на ръководещи и съпротива вътре в Българска социалистическа партия е доста условно. 

Така или другояче обявихме, че влизаме в изборна подготовка. Имаме европейски избори, локални избори, а в случай че това ръководство продължава по този начин, евентуално и парламентарни ”. 

„ Очевидно този парламент се крепи на някакъв различен консенсус. Това, че някой желае оставката единствено на Валери Симеонов, ние желаеме оставката на целия кабинет. Но би трябвало да забележим по какъв начин ще го изиграем, тъй като политиката е комплицирано нещо. 

Така или другояче приказваме за нещо, което сме нарекли „ Визия за България ”. Нещо, върху което ще стъпи и възможна нашата стратегия. Всеки, който желае може да я огледа – и ГЕРБ, и Движение за права и свободи. 

Проблемът на България е, че нормално идва едно държавно управление и всичко стартира изначало. След това идва другия, и отново упреква другия. Тук имаме една визия за България. Нека я погледнат – може и да се обединим към някои хрумвания. 

На първо място в нея демографската политика ”, изясни Паргов. 

„ Тук водим диалог за оцеляването на България ”, посочи социалистът. 

„ Създава се един огромен конфликт, който сега се развива в цяла Европа – сред труда и капитала. Българска социалистическа партия е на страната на труда ”, сподели още той. 

„ Очевидно е, че настоящето държавно управление не може да стигне до този резултат, до който всички се стремим ”, безапелационен бе Паргов. 

Той не подмина и тематиката с днешните арести в Агенцията за българите в чужбина, които бяха за корупция и предоставяне на паспорти на хора, които нямат български корени против сумата от 5000 евро. 

„ Всъщност би трябвало да забележим какви са тези хора, които са получили паспорти. Да не се окаже, че те са гласоподаватели на някоя избрана партия ”, съобщи водачът на столичното Българска социалистическа партия. 

Той разяснява и основната вест през днешния ден в интернационален проект, а точно оставката на Ангела Меркел от нейната партия Християндемократическия съюз и новината, че тя ще се откаже от политиката след края на мандата ѝ като канцлер през 2021 г. 

„ Какво вещае тази нова епоха без Меркел? Защото това, което се случва в Германия е последица от ръководството на Меркел. Получи се така наречен цивилизационен конфликт в резултат на нейната политика. 

Поведението ѝ е типично за дългоуправлявал европейски политик. Очевидно е, че лидерският пост в партията е нужен отдушник в този миг. Но казусът е в държавното ръководство. Може да вещаем тежки европейски избори за систематичните политически сили – и ЕНП, и ПЕС. И това ще е за сметка за крайнодесните партии. Така както е и в Германия. Това значи, че бъдещето на Европа е сложено на карта ”, сподели Паргов и разясни, че френският президент Еманюел Макрон се пробва да заеме по-силни позиции. 

„ Със сигурност събитията в Германия ще провокират отзив в цяла Европа и изключително в Източна Европа ”, сподели Паргов и посочи близостта сред Ангела Меркел и Бойко Борисов. 

„ Германия е основен фактор в европейската политика. Заедно с Франция. Така е конструиран Европейски Съюз. Германия задава тона и това ясно си пролича и от политиката у нас през последните години. Защото се вижда, че нейните думи се гледат и от ГЕРБ ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР