Кадър: Канал 3Решението на проблема с мигрантите може да е

...
Кадър: Канал 3Решението на проблема с мигрантите може да е
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Рухне ли коалицията в Германия, Меркел може би няма да е канцлер

Кадър: Канал 3

Решението на казуса с мигрантите може да е единствено на общоевропейско равнище, съобщи в " Денят онлайн " по Канал 3 Димитър Гърдев, специалист по интернационалните връзки и посланик, по отношение на новата  тежка рецесия в ръководещата коалиция в Германия във връзка бежанците.

" Но в случай че обединението в Германия се разпадне в този момент, тя доста мъчно ще се сформира още веднъж - договарянията за нея траяха 6 месеца. Разпадне ли се обединението, отиваме на избори, Меркел загуби част от поддръжката си, евентуално няма да бъде канцлер. И тогава покупко-продажбите за мигрантите, предлагани в този момент на другите страни от Европейски Съюз, ще станат невъзможни ", предвижда дипломатът.

" Затова Европа би трябвало да търси решения дружно, тъй като това няма да спре. Не мога да схвана, за какво Европа се оказа толкоз неподготвена ", посочи Димитър Гърдев, като напомни, че още през 2011 година Организация на обединените нации планува по 1,5 милиона мигранти: " Не са секрети, не са секретни данните, доста добре се знае какво става в Африка, с извънреден взрив на население ", акцентира той.

Той уточни, че мигрантите към този момент оказват вътрешно-политически напън в Европа, и даде за образец Алтернатива за Германия. " Така една непозната партия - Алтернатива за Германия, бележи необикновен растеж и заплашва хегемонията на ХСС в Бавария. В Бундестага Алтернатива за Германия е трета мощ, а по изследвания в Бавария е втора ", напомни последните данни специалистът.

" Този миграционен взрив ще продължава - междинната възраст на африканското население е 14 година, в Европа - 45 година Какви са претекстовете Меркел да ги предложения, не знаем, след това тя се отметна.  Тук приказваме за хора, които културно, езиково и по всевъзможен различен симптом са на друго ниво - в действителност на друго. Те нямат нищо общо с турските гастарбайтери, които подвигнаха стопанската система на Германия ", съпостави Димитър Гърдев.

" И тези мигранти започнаха да тежат - и то освен в Германия. Някои водачи, апропо, яхнаха тази вълна и получиха мощна поддръжка. Причината да имаме ново държавно управление в Италия с Лигата, с новия министър председател, с партия 5 звезди, са мигрантите. В Полша също, какво имаме във Франция - едвам преодоляха Льо Пен с един нов политик, занапред ще го забележим.

И последно - Брекзит, който се организира по един девиз: вън мигрантите ", изброи някои от политическите промени, настъпили в европейските страни поради мигрантския напън.

Димитър Гърдев предизвести, че тези нови политици и партии, които взимат връх в Европа в този момент, ще създадат една Европа по тяхна визия. " Европа е майката и на доста жестоки анти-човешки философия, партии и политическо минало. Тези придвижвания си имат своите корени в Европа. И в случай че не се откри общоевропейско решение на въпроса, тези хора и партии ще дойдат на власт - на идващите избори няма да са втори, а ще са първи ", продължи Димитър Гърдев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР