кадър Канал 3Хората, които лъжат живеят по-малко. Те живеят под

...
кадър Канал 3Хората, които лъжат живеят по-малко. Те живеят под
Коментари Харесай

Психоложка: Хората, които лъжат живеят по-малко

кадър Канал 3

Хората, които лъжат живеят по-малко. Те живеят под непрекъснат стрес и са подвластни на повече заболявания, високо кръвно налягане и т.н. Със сигурност неумишлено лъжем по 10 пъти дневно. Хората най-често лъжат за любовници или за наична, по който някой наподобява, от боязън да не им се разсърди или да не ги обиди. Това заяви в предаването на, Димитрина Митрева, психолог. 

" Според статискита няма човек, който да не е изричал неистина и да не е ставал жертва на такава. Дори тези, които се дефинират като откровени хора лъжат. Има два типа неистина. Спонтанна, когато човек взема решение да излъже в последния миг, тя е наложена заради боязън или опасност. Най-често децата лъжат по този метод " изясни Митрева. 

" Има хора, които са неспособни да излъжат, това са хората със синдрома на Аспергер, или аутистите. Този вид хора са безусловно неспособни да лъжат. По-тежката форма на неистина е преднамерената. Най-тежките форми са тези неистини, които се изричат от хора, които имат психологични отклонения, като митоманите да вземем за пример.  Болните от митомания имат всекидневна потребност да измислят живота си, с цел да избягат от действителността. ", сподели психологът. 

" Ако разгледаме нещата от психологична позиция, това е доста тежко положение, това са хора, които не стопират да лъжат, имат вяра си на историите, живеят с тях. Създават една фантастична действителност, в която те се потапят. Почти за всичко лъжат толкоз добре, че мъчно могат да бъдат усетени. За тях това е метод на живот, те живеят в две действителности. Тези хора имат мозъчно отклоняване. Най-голямата неточност, която можем да създадем е да ги убеждаваме, да не лъжат. Защото в подобен миг те стават нападателни. Най-добре е като усетим такива хора, да се дистанцираме от тях. ", добави още тя. 

" Лъжата е част от нашата просвета, театъра, филмите, музиката. Децата са отгледани през лъжата, като стартираме от феята на зъбките, дядо Коледа, минем през другите легенди. Дори и и най-искрените родители лъжат за Дядо Коледа. ", изясни Митрева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР