Кадър Канал 3Едно от най-гледаните предавания в неделя е свалено

...
Кадър Канал 3Едно от най-гледаните предавания в неделя е свалено
Коментари Харесай

Дневник: Нова Тв свали от ефир Беновска пита

Кадър Канал 3

Едно от най-гледаните излъчвания в неделя е свалено от ефир. Решението е на притежателите на Нова Тв. 

След като  " Нова телевизия " закупи " Канал 3 и го прекръсти на " Нова нюз " от програмата му изчезна предаването на Илиана Беноваска - " Беновска пита ", в което всяка неделя гостуваха министри и ръководещи политици, а водещата му постоянно атакуваше опозицията.

Не е известно на какво се дължи това решение. В момента притежателят " Адванс Медиа Груп " е във крайна фаза на продажба на цялата медийна " Нова Броудкастинг Груп " и дали измененията в програмата са свързани с купувача " Юнайтед груп ", очакващ утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията или с други аргументи няма формален коментар.

Водещата Илиана Беновска, постоянно съпътстваща премиера Бойко Борисов и държавни делегации при пътуванията им, не е сред лицата на " Нова нюз "  и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските излъчвания като " Офанзива с Любо Огнянов " на Любомир Огнянов и " Патарински live " на Димитър Патарински.

Предот " Нова телевизия " обявиха сбито, че програмата на двата канала може да бъде забелязана на уеб страницата на медията. Оттам не дадоха отговор на спомагателните въпроси. В програмата във времето, когато се излъчваше шоуто на Беновска, е ситуирано " Неделята на Нова " с водеща Мая Костадинова (кадър на ТВ7 и Канал 3). То се излъчва по " Нова тв " повече от година и е измежду предаванията, които сега вървят по едно и също време и в новинарския канал.

Страницата на " Беновска пита " във " Facebook " не е обновявана от края на ноември, на нея към момента стои логото на " Канал 3 " и единствено линкът - въпреки и съдържащ " kanal3 " - води към основната страница на " Нова телевизия ".

" Дневник " потърси и Беновска за това какво става с предаването ѝ и нейният отговор бе само " Почивам си ". Попитана какъв брой време ще си почива, тя сподели " Какво, да не съм пред прокуратурата? " и съобщи, че не дава отговор на въпроси от персонален темперамент и всевъзможни други питания може да отправим към малкия екран.

Последното предаване " Беновска пита " е излъчено в ефира на " Канал 3 " при започване на декември предходната година, а неговата стратегия спря от 14 декември и част от нея преля в " Нова нюз ".

Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио " К2 ", демонстрира програмата му за януари (преди това " Беновска пита " се излъчваше по едно и също време в тв и радио ефира).

В изданието от тази събота (16 януари) в постоянния си коментар, тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с главен акцент " Г-н Борисов, мощен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4 април, с цел да не ви " разчистят " те? " Беновска изрежда какво съгласно нея дебре премиера, като загатва и " частните огромни български малките екрани, незнайно в какви ръце ".

Дали " Беновска пита " ще възвърне телевизионния си формат и в кой ефир или ще се популяризира единствено през нейните канали във видео, ще се разбере в идващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици - изявите на министри се утвърждават от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от прецентъра на партията, в който отиде персоналния ПР консултант на премиера Севдалина Арнаудова (тя продължава най-често да снима онлайн изявите му от джипа).

Радио " К2 " през 2019 година (според данните, предоставени за регистъра на Министерство на културата) е получавало  средства по контракти с министерства, други институции и партии  (най-голяма е цената на този на министерството на стопанската система - над 30 000 лв. по два контракта, съвсем 20 000 лв. са от министерството на туризма, 10 000 лв. от Министерство на околната среда и водите и над 17 000 лв. от Столична община). От политическите сили в К2 са се рекламирали ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. За съвсем 10 000 лв. - програмно време е закупило и Ръководство Въздушно Движение (РВД).

През 2018 година най-големият институционален рекламодател в К2 е била  Българската банка за развиване със 70 000 лв.  за акция за професионално и дуално обучение, а две министерства - земеделското и общественото са вложили по съвсем 15 000 лв. за лъчение на осведомителни материали.

 

 

" Нова тв " - в очакване на новия притежател

 

През есента на предходната година " Нова броудкастинг груп ", която е благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви закупи " Канал 3 " дружно с няколко радиостанции. Тогава управлението на медиата разгласи, че " Канал 3 " ще бъде новинарският канал на групата. Той стартира лъчение като " Нова нюз " на четвърти януари. Оттогава е с изменена визия, а известието на компанията гласи, че " ще употребява опита на новинарския екип и ресурса на " Нова ", като развие към този момент съществуващото наличие на канала ". За смяна на схемата не се оповестява.

 

В края на годината бе обявено, че притежателят на " Виваком " - " Юнайтед груп " желае да придобие " Нова броудкастинг груп ". Сегашният притежател на " Нова броудкастинт груп " - " Адванс Медиа Груп ", е дъщерно сдружение на капиталовия холдинг " Адванс Пропъртис ", благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Точната цена на договорката към момента не е известна, само че съгласно източници от пазара е сред 250 и 300 млн. евро. Братя Домусчиеви заплатиха за " Нова броудкастинг груп " 185 млн. евро.

 

 двете страни са постигнали съглашение и договорката е пред край, като се чака утвърждението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Още една огромна договорка чака своя край - същата компания " Юнайтед груп " (United group)  на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и " Борба ". Като покупател е посочено сдружението " Юнайтед медиа " (United media), дъщерно сдружение на " Юнайтед груп " (United Group).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР