Кадър: Канал 3Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изригна остро опитите

...
Кадър: Канал 3Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изригна остро опитите
Коментари Харесай

Тома Биков с брутална атака към БСП: За какъв модел говорите? Вие три пъти фалирахте държавата през комунизма и два пъти след 1990 година

Кадър: Канал 3

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изригна остро опитите на Българска социалистическа партия да смъкват държавното управление и да ръководи България.

Ето по-важното от това, което сподели Тома Биков от трибуната на Народното събрание:

„ Предсрочните избори преди година и половина бяах извършени от служебното държавно управление на вашия президент Румен Радев. Почти 1,5 млн български жители дадоха мандат на ГЕРБ и Обединени Патриоти да сформират съдружно държавно управление сред първата и третата мощ на страната, не сред втората и третата, както вие се опитахме един път. Този кабинет е законен, не е паднал от небето, не е назначен от някого, има парламентарно болшинство.

Какво изправяте против този значим факт, вие казвате народът желае да си вървим? На коя база. Тези 1,5 милиона души, които стоят и сега зад това държавно управление, те желаят ли? Те част ли са от народа ни? Ние не сме пристигнали от някъде, ние имаме стихотворец ангажимент към тях и тъкмо поради това няма да подадем оставка. Ние желаеме техният глас да се чува посредством нас. Сега им обясняваме, че излизането на улицата не взема решение казуса...

Вие, от Българска социалистическа партия, не желаете да се върнете във властта, не с цел да измененията модела. Вие, посредством служебното държавно управление, една седмица преди предварителните избори взехте решение страната да закупи аероплан за 1 милиард и 800 000 милиона лв.. Вие измислихте модел през 88-а, само че нито една промяна не направихте до 90-те години. Три пъти фалирахте страната по време на комунизма и два пъти след 1990 година. За какъв нов модел тогава говорите? 5000 евро заплата ли да създадем? Надявам се, че ще се върнете в залата, тъй като демократичната политика е тук, а не на улицата и в нарушаването на конституционните права на жителите.

Тези 1,5 милиона души ни избраха да управляваме страната до 2021 година и ние ще си осъществим уговорките си към тях. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР