Кадър Israel Defense ForcesДържави започнаха да помагат в размириците в

...
Кадър Israel Defense ForcesДържави започнаха да помагат в размириците в
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ от Египет тръгва за ивицата Газа

Кадър Israel Defense Forces

Държави започнаха да оказват помощ в размириците в Палестина. Египет изпраща филантропична помощ в линията Газа, с цел да помогне на палестинския анклав, където над 200 души бяха убити при израелски удари от началото на новия цикъл на принуждение на 9 май, съобщи Франс прес, като цитира държавни източници, съобщи

Министърът на опазването на здравето Хала Зайед съобщи, че помощта на стойност 14 млн. египетски лири (730 000 евро) включва 65 тона хирургически материали, в това число " бутилки с О2, спринцовки, антибиотици и крем срещу изгаряния ".

Египет към този момент изпрати 26 камиона с хранителна помощ. Двумилионното население на Газа живее под израелска обсада от близо 15 години.

50 коли за спешна помощ са били изпратени от Египет в граничещия с него палестински анклав за транспортиране на ранени.

Бомбардировките в понеделник унищожиха единствената в Газа клиника, извършваща разбори за COVID-19, и повредиха офиса на Катарския Червен полумесец.

Според управляващите в бедния и гъсто обитаем палестински анклав, намиращ се под контрола на ислямисткото придвижване Хамас, от 10 май са били убити 213 души, в това число минимум 61 деца. Ранените са 1440, а лечебните заведения в Газа са претъпкани.

Конфликтът може да провокира филантропична рецесия. Близо 40 000 палестинци са били принудени да изоставен дома си, а 2500 са останали без жилище, в линията Газа, по данни на Организация на обединените нации. Границата с Египет е единствената, която не е под контрола на Израел. В неделя египетският президент Абдел Фатах ас Сиси изиска отварянето на граничния пункт " Рафах " с Газа, с цел да може ранени да бъдат превозени към лечебни заведения в страната му.

11 лечебни заведения, в това число 6 в Кайро, с повече от 900 кревати и над 3600 лекари и медици, са мобилизирани за лекуване на ранени палестинци, заяви египетското министерство на опазването на здравето.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР