Кадър Инсайдър Пейпър и ПушхолдърОбнови се информацията за броя на

...
Кадър Инсайдър Пейпър и ПушхолдърОбнови се информацията за броя на
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението в Измир вече са 17

Кадър " Инсайдър Пейпър " и " Пушхолдър "

Обнови се информацията за броя на жертвите при мощното земетресение в Измир. След избавителните дейности 70 души са били извадени под срутени здания, само че броят на починалите доближи 17. Стотици са ранени. 

Един от смъртните случаи се дължи на удавяне поради мини-цунамито, разгласи губернаторът Явуз Селим Кьошгер. Професор Халук Йозенер, началник на Института за проучване на земетресенията в обсерваторията на университета " Божазичи ", съобщи на конференция в Истанбул, че след земетресението, траяло повече от 15 секунди, е имало 19 вторични труса сред 3,3 и 4,8 по скалата на Рихтер.

Той също по този начин сподели, че по време на труса се е раздрала разломна линия с дължина от 30 до 40 километра. Малко след земетресението президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че всички държавни институти са мобилизирани, с цел да оказват помощ на Измир.

" Ние заставаме с всички наши жители, наранени от земетресението, с всички вероятни средства. Всички наши институти и министри са мобилизирани “, сподели той.

Телевизионни фрагменти и видеоклипове, циркулиращи в обществените медии, демонстрират по какъв начин хората обезверено отстраняват отломките на някои срутени здания, с цел да стигнат до хората, попаднали под руините.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР