кадър и видео: Нова твТя е на мнение, че училищата

...
кадър и видео: Нова твТя е на мнение, че училищата
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова: Ако се наложи ще предприемем допълнителни мерки срещу вируса

кадър и видео: Нова тв

Тя е на мнение, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени последни.

„ Най-голямото ми терзание е лечебните заведения в София ", добави Фандъкова.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изясни, че обстановката с пандемията в София продължава да е тревожна.

„ От петък са в действие нови ограничения, само че следим обстановката всекидневно, с цел да предприемем спомагателни, в случай че има потребност ”, посочи тя в ефира на Нова тв.

Кметът уточни, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от през вчерашния ден, само че все пак кривата върви нагоре.



„ Най-голямото ми терзание е лечебните заведения в София да имат потенциал, с цел да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се ”, сподели тя, като изясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова посочи, че в София в никакъв случай не е имало цялостен локдаун. Посочи, че се подчертава върху няколко неща - да се минимализира събирането на доста хора, да се даде опция да се съблюдават ограниченията и да се реализира непоколебим надзор.

„ Наблюдението, което имаме, в резултат на инспекциите, е че множеството хора в София съблюдават ограниченията, за което аз доста благодаря. Това е най-важното и единствено то може да ни помогне да не се стига до доста по-тежко затваряне ”, сподели кметът.

Тя беше безапелационна, че инспекциите за спазването на ограниченията ще продължат, в случай че не се съблюдават - ще се затегнат.

„ Ако трябваше да вземам решение за затварянето на учебните заведения, от просветителна позиция, бих предложила освен да се затворят последни, само че и въобще да не става това. Много възпитаници ми пишат за това ”, безапелационна беше тя. 

Кметът на София заяви, че по гледище на шефа на Столичното РЗИ идната мярка, в случай че се наложи, ще е затваряне на огромни търговски вериги и фитнеси.

Относно съдбовния случай с момчето, умряло от токов удар в София, Фандъкова сподели, че продължава следствието по случая.

„ За трите павилиона, които са на общински терени, са издадени заповедите за унищожаване. За двата, които са на терена на болничното заведение, чакаме констативните актове, с цел да може да се издадат такива заповеди ”, разгласи кметът.

Тя беше безапелационна, че нищо нелегално не би трябвало да остане работещо. „ Затова упорствам всички, които имат отношение, незабавно да се активизират и да свършат работата си. Абсурдно е да работи обект, който няма уверение за въвеждане в употреба ”, изясни още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР