кадър и видео: Нова твХората заплащат по 10 лева, но

...
кадър и видео: Нова твХората заплащат по 10 лева, но
Коментари Харесай

Огромни опашки за бързи тестове по 10 лева пред кръчмите в София

кадър и видео: Нова тв

Хората заплащат по 10 лв., само че разликата до пазарната цена от близо 20 лв. се покрива от притежатели на заведения.

Столични заведения към този момент работят и след 23 ч. без ограничавания и спазвайки условието на здравните управляващи. Собствениците оферират нова услуга на клиентите си - бързи проби за ковид. Желаещите да се забавляват, без вечерен час, към този момент заплащат по 10 лв. за тест, предава Нова тв.

На площад „ Леге ” се намира един от пунктовете за бързи антигенни проби. Интересът към него към 23 ч. нощес бе засилен. За близо три часа през пункта са минали към 200 души. За някои хора се оказа, че това е разновидността да отидат на работа в заведенията. За други обаче е метод да влязат в клубовете, с цел да се забавляват.



„ Наредил съм се, тъй като през днешния ден е петък вечер и желая да изляза да се напия. Естествено, че не желая ваксина, тъй като аз съм изкарал вируса. Не съм се записал, че съм го изкарал и ме слагат в една патова обстановка, в която нямам избор ”, изясни чакащ на опашката.

„ Тук се прави единствено регистрацията на тестът. Пациентите получават на SMS ID-то и паролата, а след известно време и „ зеления ” документ. Него може да го покажат от телефона. Важи за 48 часа ”, сподели чиновник на пункта за проби.

За NOVA от Българската асоциация на заведенията показаха, че бизнесът няма да издържи дълго по този метод и чака страната да обезпечи обещаните безвъзмездни антигенни проби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР