Кадър и видео: Нова ТвДостъпът до плаж Русалка за поредна

...
Кадър и видео: Нова ТвДостъпът до плаж Русалка за поредна
Коментари Харесай

Кожодери: Плащаш 8 лева за незаконен паркинг, за да отидеш на плаж Русалка

Кадър и видео: Нова Тв

Достъпът до плаж „ Русалка ” за поредна година е стеснен от преграда и всеки, който желае да премине е задължен да заплати 8 лв. за паркинг. 

Курортът е свързван със скандалните бизнесмени  Николай и Евгения Баневи. Още през 2010 година беше наложена санкция на притежателите за въпросната преграда, само че в този момент още веднъж я има, оповестява Нова тв.

Жителка на региона изясни, че това е единственият наличен плаж от нос Шабла до Калиакра. До него се стига до общински път. А на него има преграда на ваканционен комплекс. Всяка година притежателите му обаче  повишават такса „ паркинг ”. 

„ За нас това е съвсем скандално, тъй като в случай че е паркинг, би трябвало да бъде почасово най-малко. И нямам доверие, че една община, една област и една страна да не може да се оправи с това ”, разяснява тя.

„ Този паркинг е горски фонд. Не е легализиран. Няма метод, по който той да бъде легализиран. Закупени са единствено постройките върху терена. Хотелът е противозаконен. Той не би трябвало да работи ”, обясни бившият кмет на Каварна Цонко Цонев и добави, че сега за терена се водят каузи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР