Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comПриродно бедствие отне домовете на

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comПриродно бедствие отне домовете на
Коментари Харесай

Пожар на малък остров в Карибите изпепели жилища

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Природно злополучие лиши домовете на много хора.

Голям пожар на малък курортен остров до Хондурас излезе отвън надзор в събота, погълна жилища и търговски обекти и принуди стотици хора да се изтеглят, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Не можем да го спрем. Той е неконтролируем ", сподели Мирея Гийен, заместник-кмет на остров Гуанаха, ситуиран в Карибите край северното крайбрежие на континентален Хондурас. Туризмът е главен занаят на неговите 6000 поданици.

Огромен облак черен пушек се издига над острова, до момента в който военните хеликоптери се пробват да потушат пламъците.

Подпомагани от полицията, хората се надпреварват да избавят кревати, мебели и други движимости с приближаването на пожара, демонстрира видео в обществените мрежи.

Пожарът е избухнал по незнайни аргументи в ранните часове на събота в крайбрежните домове и се е популяризирал бързо.

Според пожарникарите и други чиновници, пожарът е унищожил 30 жилища и търговски обекти и е принудил към 400 души да се изтеглят. Четирима са приети в болница с изгаряния.

Гуанаха, чиято повърхност е към 19 квадратни километра, е един от трите острова в залива на Хондурас. Другите са Роатан и Утила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР