Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comАтаките на кораби от страна

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comАтаките на кораби от страна
Коментари Харесай

Пирати от Бургас с лодка нападнаха кораб в морето

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Атаките на кораби от страна на пирати са присъщи за определени морета и океани, само че се оказа, че са възможни и по Българското Черноморие. Опит за пиратско навлизане в транспортен съд, застанал на рейд в бургаския залив, подвигна на крайник чиновници на девет държавни институции. Инцидентът е станал в ранните часове на 7 юни, а съгласно данните на Съвета за сигурност на бургаските пристанища, лодка е потеглила от плажа в крайния ромски квартал на Бургас – „ Комлука ”. Имало данни за нелегално ситуирани риболовен лодки и постройки, а линията е обсипана с боклуци.

Това докара представители на девет държавни институции на инспекция по заповед на регионалния шеф. Оказа се, че опитът за атакуване на транспортен съд не е случай.

„ Получих информация, че предишни години е имало даже освен опити, а и разрушени сейфове от капитански каюти ”, сподели Асен Бонджев, заместник-областен шеф.

На място представители на Гранична полиция и Жандармерия откриха лодки, които не са регистрирани в „ Морска администрация ”, а притежателите им не съумяха да ги скрият. Комисията, проверила региона, ще реши каква ще бъде ориста на въпросните плавателни съдове. 

При акцията нямаше задържани хора, написа nova.bg.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР