Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.comЕксперт коментира един от наболелите

...
Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.comЕксперт коментира един от наболелите
Коментари Харесай

500 лева на апартамент за паспорт

Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.com

Експерт разяснява един от наболелите обществени проблеми и разгласи по кое време ще бъде позволен. До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната би трябвало да има направен механически паспорт. Документът ще ни коства сред 100 и 500 лева на апартамент.

" Техническият паспорт е доста значимо нещо, всяка една постройка би трябвало да има подобен, остарелият жилищен фонд няма такива. Панелното строителство е такова, както и всички по-стари здания, а съвсем всички здания от новото строителство имат паспорт, тъй като законът го изисква ", това сподели в предаването " Социална мрежа " по NOVA NEWS Александър Гърдев, управител на компания за ръководство на етажната благосъстоятелност.

Той сподели още, че всяко едно нещо в парцелите на притежателите би трябвало да бъде разказано в този паспорт, както и промени, които са правени. Нужно е да се извърши проучване, с цел да се издаде механически паспорт, като задачата е да излязат нескрито нередности, които евентуално съществуват.

" Всеки притежател има отговорност за личния си парцел и за общите елементи ", безапелационен бе гостът.

Относно скорошното приключване на периода на валидност на панелните жилища той счита, че изразът е пресилен и не е казано, че те ще паднат след този период или пък, че някой ще отнеме собствеността на притежателите, а концепцията е постройките да бъдат оптимално безвредни.

За сумата, която ще се заплаща за издаването на механически паспорт, Александър Гърдев сподели, че тя ще бъде за за обследването и издаването, а размерът ще се дефинира от размера на жилището, като средства са единствено за издаване на механически паспорт, не за поправки.

Той предвижда, че е допустимо е да има усложнения със събирането на тези суми, тъй като има доста празни жилища по разнообразни аргументи.

Гърдев осведоми, че през през последните години доста пъти се е отлагало това паспортизиране и в този момент е пристигнал крайният период, а на санираните здания от 2015 година насам е публикуван механически паспорт и те няма да има потребност да го вършат наново.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР