кадър и видео: Мая Манолова, фейсбукСъпредседателят на Изправи се! Мутри

...
кадър и видео: Мая Манолова, фейсбукСъпредседателят на Изправи се! Мутри
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и имени дни с него

кадър и видео: Мая Манолова, фейсбук

Съпредседателят на " Изправи се! Мутри вън " разяснява вчерапната  Комисията по проверката на ръководството.

В понеделник комисията ще изслуша министър Аврамова и ръководителят на " Автомагистрали ", даде обещание Манолова.

Това не е първият случай, в който шпиц командите на ГЕРБ се пробват да блокират активността на Комисията по проверката. Но се чу и видя – в случай че искаш бизнесът ти да просперираш, би трябвало да си плащаш. Наистина една картина, която ще бъде изяснена от надлежните способени органи. Това съобщи съпредседателят на " Изправи се! Мутри вън ” Мая Манолова, която е ръководител на Комисията по проверката на ръководството за 10 години обратно



. " От боязън са сковани депутатите от ГЕРБ – нервността да се осуети и вчерашното съвещание, и предходното ", добави тя. На въпрос на bTV на кого има вяра – на господин Илчовски или на господин Ангелов, Манолова не отговори непосредствено, само че изясни, че „ в главните обстоятелства ” те не си опонират – в случай че искаш да си добре в бизнеса, би трябвало постоянно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и имени дни с него. Чу се по какъв начин локални феодали натискат бизнеса – това са неща, което хората си приказват, само че отвън институциите – плюсът на нашата комисия е, че стана високоговорител, сподели съпредседателят на " Изправи се! Мутри вън ".

Попитана какви документи ще прати на българската прокуратура и на европейската, Манолова изясни, че било безусловно потвърдимо и установимо за кухи обороти (твърдението, че фирма " Градус " излиза на Българска фондова борса по този начин) и какъв внос-износ е юридически, включително случая с фурмите за ОАЕ, за който още като стана, потеглиха клюки, че е юридически под знака на Делян Пеевски, с цел да се търси отзивчивост от Дубай да върне Васил Божков.

Докато вървеше съвещанието, получавах непрекъснато сигнали – да вземем за пример за концесии на ловни стопанства. Фирма " Градус " е част от договорката, при която от общо 15 тона помощ от ОАЕ за България, единствено 3 тона са под формата на маски, ръкавици, калцуни и дезинфектант. Останалата част се състои от фурми. Срещу това България е дала на ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни артикули.

По отношение на думите на Илчовски, че той е плащал 500 – 600 000 лв. годишно като подкуп на държаата, Манолова се съгласи, че и той ще носи наказателна отговорност, в случай че бъде потвърдено. Но Манолова настоя, че тъкмо това демонстрира, че Илчовски в една огромна част от нещата приказва истината – никой не би се уличил самичък, в случай че не е доста притисната, е нейната теза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР