кадър и видео: fakti.bgМесеци наред той бе по площадите на

...
кадър и видео: fakti.bgМесеци наред той бе по площадите на
Коментари Харесай

Велислав Минеков от Отровното трио: Подкрепям единствено и само коалиция за честни избори

кадър и видео: fakti.bg

Месеци наред той бе по площадите на митинги против властта. Какво е мнението му в този момент: 

Бухалка е мека дума за прокуратурата, могат да бъдат по-зловещи

Граждански интензивният ваятел разкри, че няма желание да се бори за място в идващото Народно заседание

``Идеята е 70% да бъдат жители, не партийни лица, което e добре. Оттук нататък по какъв начин ще става, почтено казано аз съм последният човек, който би трябвало да бъде питан, защото не запознат съм тези изборни системи и не са ми ясни. Но макар този автограф, въпреки всичко ние не сме партия, нито хората, които ни поддържат, нито самата Манолова, тъй че нещата са малко странни``.



Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на  скулпторът проф.  Велислав Минеков , част от така наречен `` Отровно трио ``, съставляващо се още от адв. Николай Хаджигенов и пиара Арман Бабикян. В началото на присъединяване си в нашата медия, проф. Минеков разяснява какви хора ще бъдат в листите на обединяването сред ``Отровното трио`` и ``Изправи се.БГ`` на Мая Манолова за идните парламентарни  избори .

``Конкретно да ви кажа моята персонална концепция оттук насетне. Подкрепям само и единствено коалиция за честни  избори . Тази коалиция, която към този момент се случи. Надявам се да работят взаимно. След попадането на тези партии и цивилен обединявания в Народното събрание, идващото, което ще върша, е да упорствам те да бъдат ясна и единна съпротива. Съжалявам, че употребявам думата коалиция, която звучи ужасяващо за същинските партийци и техните партийни членове, само че за мен това е коалиция. Нека да си го показват нагледно, може да звучи злокобно, на мен ми звучи прелестно. Това е коалиция и аз държа на това нещо. Аз няма да застана зад някого, бил той партиен ръководител, известна персона, ръководител на някакъв цивилен комитет, аз стоя зад тези групи, за които ви споменах``, добави проф. Минеков.

``Другото, което от няколко дни се тръби, е по какъв начин яхваме митинга. Аз нямам желание да вляза в тази битка за места за парламент. Не искам да вземам участие в бъдещия парламент по мои персонални съображения. Ще оказвам помощ с всичко, на което съм кадърен, където бъда помолен ще го направя още по-силно, само че въпреки всичко желая малко да се опазя, защото ми пристигна в действителност доста. Няма да мога да вземам участие в тази борба, само че ще поддържам всички, които я пожелаят``, посочи цивилен интензивният ваятел.

``За пропуснатото време в професионален проект поради митинга и пандемията, Проф.  Велислав Минеков  заяви следното: ``Имам доста да наваксвам. При нас е, както при цигуларите. Ако изпуснеш цигулката за няколко месеца, все едно, че започваш изначало. Аз изгубвам интернационалните връзки, изгубвам контакти. Това за мен си е работа и аз би трябвало да ги подкрепям. Независимо дали става дума за състезания, за работа с галерии, аз по този начин пребивавам, по този начин оставам жив.``

``Бъдете сигурна - всичко, което знам и мога ще го приложа. Знаете, че аз имам една фикс идея във връзка с Закона за културното завещание. Непременно ще желая оферти за смяна на този закон, той е едно безсрамие. Както и вие забелязвате несъмнено, този закон е рушащ културното завещание, той провокира това завещание да бъде препродавано, да бъде разрушавано. Независимо дали е архитектурно завещание, без значение дали е археология, този закон насърчава десетилетия наред велики бандити да бъдат колекционери. И в това време дребни колекционери, или нумизмати, да бъдат ограбени. Нека да ви напомня, че нумизматиката я имаше и по Живково време и това беше огромна пристрастеност, която не беше неразрешена от страната. Но в този момент нещата са такива, Законът беше изработен с тази цел. Да бъдат грабени дребни колекционери, антиквари, уплашени дами и на който му падне``, съобщи още един от тримата в ``Отровното трио``.

``За страдание, политика е неприятна дума. ``Политик значи апаш, шарлатанин, измамник``, това е, до там се докарахме. Ние, обществото, не можем да си представим, че е допустимо да има почтени, честни и интелигентни хора, които да се занимават с политика. Това е изцяло допустимо. Слушах през днешния ден политилог, беше в Националното радио, който сподели, че не жителите са от голяма важност, а партиите. Съжалявам, той не е прав, това е доста странна теза за мен. Важни са жителите. Гражданите би трябвало да се провеждат, те би трябвало да основат тези партии на цивилен принцип и тези партии да ги съставляват вътре в Народното събрание. Това е единственият вероятен метод. Но без жители няма да стане. Изведнъж партия, значи, че се появява комфортен на олигархията приветлив и необразован човек, който разхождаме през всички медийни постове, вършим му медийна биография и медийно великолепие, това сте го виждала несъмнено в един филм на Уди Алън, той става прочут с това, че е прочут и най-после го вършим министър председател. Той би трябвало да бъде комфортен тогава още един път на всички в продължение на години. А съпартийци му стават, за жалост некадърни, нискоинтелигентни маргинали, които търсят финансово оцеляване. Нищо повече от това. На това се нагледахме. Сега би трябвало да има жители, които да изберат политици, които да бъдат тези, за които говорих``, разяснява скулпторът.

Водещата Маринкова го запита дали чака точно оповестената дата 28 март да бъде датата на парламентарните  избори , а той отговори по този начин: ``Със сигурност. Доколкото виждам президентът Радев е корав в това решение. Eдва ли ще го промени. Нещата, даже да се реалокират с един или два месеца забавяне, ще бъдат същите в България. Пандемията ще си съществува по същия метод, евентуално към този момент ще има доста ваксинирани, със запролетяването ще спаднат инфектираните, те към този момент дори спадат. Да не си помислете, че това е дело на  държавно управление то, това е с помощта на Дядо Господ.``

``Целта на идващия парламент е това  държавно управление , дружно с всичките им изедници и калинки, да бъдат натоварени в оня хладилен камион за кренвирши и да бъдат изпратени по правия път. Естествено да им се изиска и отговорност, освен изпратени``, вметна проф. Минеков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР