кадър и видео: Диема Спорт 3Българският футбол ще има два

...
кадър и видео: Диема Спорт 3Българският футбол ще има два
Коментари Харесай

ЦСКА победи Виктория и си осигури участие в Лигата на конференциите

кадър и видео: Диема Спорт 3

Българският футбол ще има два тима, които ще съставляват страната ни в европейските клубни шампионати през този сезон. Освен ЦСКА, в групите на Лига Европа ще играе първенецът Лудогорец.

Столичният ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешки Виктория Пилзен и с общ резултат 3:2 „ алените ” ще играят и през есента в груповата фаза на шампионата Лига на конференциите.

ЦСКА изигра извънредно добре спретнат мач с ясна тактичност, с цел да успее в постоянното време да заличи пасива на чешкия отбор, който съкруши българите с 2:0 в първия мач преди седмица, предава gong.bg.  Греъм Кери даде задатък на домакините в шестата минута, а Георги Йомов в 65-ата вкара второто попадение в срещата, с цел да прати на процедура срещата в продължения. В тях пък Жорди Кайседо си изкара червен картон в 110-ата минута, само че това не пречупи българския отбор, който минута преди да дойдат дузпите вкара трети гол посредством Юрген Матей, който класира своя тим напред.



 Успехът за " алените " е с голямо значение, които трябваше с изключение на да наваксат неприятния пасив, позволен в Чехия, а и да убедят своите последователи, че продукцията в Пилзен надалеч няма общо с класата, която разполага тима с червени екипи. Под дъжда в родната столица българският отбор бе като че ли по-добрият и разумно стигна до успеха, въпреки след 75-ата минута ЦСКА да одобри играта в своята половина, откакто очевидно изхаби сили. Все отново отборът докара мача до последните минути на продълженията, където бранителят Матей тушира чешкия конкурент.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР