Кадър и видео btvКой е настоящия политическият лидер взел подкуп

...
Кадър и видео btvКой е настоящия политическият лидер взел подкуп
Коментари Харесай

bTV: САЩ не дава отговор кой е българският политически лидер взел подкуп от Божков

Кадър и видео btv

Кой е " сегашния политическият водач " взел рушвет от Божков?

Това е най-важният въпрос сега в България.

Съединени американски щати започнаха Безпрецедентен ход в историята на закона „ Магнитски “, който Вашингтон е приел и ползва против корупцията и нарушаването по целия свят. За пръв път има толкоз огромна акция в неговите юридически рамки по отношение на български жители.

Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на шестима български жители за тяхната забележителна роля в корупцията в България, оповестиха от ведомството.

Санкциониращата мярка е против Васил Крумов Божков, избран като " прочут български предприемач и олигарх ", Делян Славчев Пеевски - " някогашен депутат " и Илко Димитров Желязков, някогашен заместник-директор на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО) който бе назначен за заместникпредседател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. Вашингтон упреква тримата, че имат интензивно присъединяване в корупцията в България.

За Божков американските управляващи споделят, че е давал подкупи на сегашен политически водач, както и на някогашни държавни лица.

bTV насочи няколко пъти запитвания към Държания департамент на Съединени американски щати през вчерашния ден кой е този политически водач и тези лица, получили подкупи от Божков, само че не получихме отговор. Обвиненията към Делян Пеевски са, че посредством своето " подставено лице " - някогашният заместник-директор на Държавната организация за механически интервенции Илко Димитров Желязков, е събирал информация за своите бизнес противници, посредством която ги е изнудвал. Съединени американски щати замразява всички активи на тези жители на своя територия и те стават притежание на федералните управляващи. Забранява се на всички американски жители, както и на притежателите на зелени карти да вършат бизнес с тези трима българи.

В изказване Държавният департамент обществено оповести и имена на още някогашни и сегашни български длъжностни лица по отношение на " присъединяване им в сериозна корупция ". Посочени са някогашният зам-министър на стопанската система в кабинета " Борисов 3 " - Александър Манолев, някогашният ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев и някогашният ѝ секретар Красимир Томов.





Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР