Кадър и видео: Борисов, фейсбукПремиерът Борисов инспектира изграждането на най-дългия

...
Кадър и видео: Борисов, фейсбукПремиерът Борисов инспектира изграждането на най-дългия
Коментари Харесай

Строят тунел Железница по нов австрийски метод

Кадър и видео: Борисов, фейсбук

Премиерът Борисов инспектира построяването на най-дългия пътен тунел у нас - „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “, написа standartnews.com.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който също взе участие в днешната ревизия, означи, че тунел „ Железница “ ще бъде построен по нов австрийски тунелен способ, по който към този момент са издигнати обекти в Европа. Целият сектор е с обща дължина 2,28 км и включва обслужващ тунелен път при южния портал на тунела. Крайният период за приключването му е 2022 година, а инвестицията възлиза на 222,4 млн. лева

„ Уникално оборудване, всеки 100 метра се отвоюват в планината, по осем метра дневно тунел се прави “, означи министър председателят Борисов и добави, че българите години наред ще употребяват построеното. „ Огромни градежи и хиляди българи работят на тях “, означи министър-председателят, като посочи инфраструктурните планове, по които се работи в страната.

Към момента за лявата тръба на тунела е изпълнен пробив и първична обшивка на 113,10 м от общия метраж на тръбата. За дясната тръба е изпълнен пробив и първична обшивка на 101,10 м от общия метраж на тръбата.

Трасето преди тунела в посока София-Кулата е с дължина 720 м и включва също обслужващ тунелен път при северния портал на оборудването и мост с обща дължина 515 м дясно платно и 565 м ляво платно.

В сектора след тунел „ Железница “ все още се разчистват площите в границите на сервитута на пътя. Ще се изградят селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена и отводнителни уреди. Ще бъдат реконструирани и ще се изградят инженерни мрежи, спешна връзка на лявото платно с път I-1 и други

Премиерът Бойко Борисов инспектира и моста на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница, който беше повреден от пожара през лятото. Съоръжението към този момент е напълно ремонтирано.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР