Кадър и видео България Он ЕърПроф. Георги Близнашки направи прогноза

...
Кадър и видео България Он ЕърПроф. Георги Близнашки направи прогноза
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Румен Радев е избран от народа, но се заблуждава, че хората, излезли на площада, са самият народ

Кадър и видео " България Он Еър "

Проф. Георги Близнашки направи прогноза за идващия парламент и за следващ път се заяде с президента. „ Трудно е да се предскаже какъв ще бъде идващият парламент.  В нашето общество има едно по-дълбоко разделяне вътре в него и изборните акции мъчно внасят кой знае какви корекции в съотношението на силите. Виждате, след всичките тези митинги, траяли няколко месеца, ръководещата партия е на път да завоюва и то безапелационно изборите “. Това сподели в  предаването „ Опорни хора “ по " България Он Еър "  проф. Георги Близнашки, някогашен длъжностен министър председател и учител по конституционно право.

„ Наивно е да се счита, че ще настъпят някакви дълбоки разбърквания.  На сцената се появиха доста нови субекти, само че те се борят за доста дребен сегмент. Става дума за едни – 5-10 %. Когато едните тръгнат нагоре – това е за сметка на другите.  Най-вероятно там ще бъдат изненадите – в десния набор, където доста е евентуално някои изобщо да не влязат в Народното събрание, въпреки че подвигнаха доста звук през последните няколко месеца, тъй като те се борят за един доста стеснен контингент “, конкретизира обстановката проф. Близнашки.

„ Не се получи да се стигне до срив в конституционната система, до държавен прелом, от парламентарна република да преминем към президенциализъм.  Всичко това беше осуетено. Много хора не схванаха, че кулминационната точка на протеста  не беше в София, а в Брюксел,  когато Екологичен потенциал одобри резолюцията за България. Там ясно беше казано, че изборите ще бъдат постоянни.

Всъщност,  никой не желае разтърсвания в периферията на Европа . В България не може да се създаде български Орбан или нещо такова “, разяснява някогашният длъжностен министър председател.

„ Тази година ще си приказваме главно за конституция . Тези, които влязат в Народното събрание, ще се упражняват най-много в конституционното право. Мисля че всички ще се поддадат на това прелъщение.  Има отчаяние у нас от демокрацията, от парламентаризма  и доста хора се пробват да го експлоатират “, очерта трендовете проф. Близнашки.

Относно митингите и президента Румен Радев, Георги Близнашки съобщи, че  „ заблудата на президента, определен от народа, е, че хората, излезли на площада, това е самият народ “.

По мотив разногласията за мястото на прокуратурата, Близнашки бе безапелационен, че  „ няма по какъв начин да се извади прокуратурата от правосъдната власт.  Има европейски трендове, имаме интернационалните задължения. Това изобщо не може да се случи. Целта е да се сковават институциите и най-много прокуратурата, а нейната активност стартира да дава резултати ".

" Сега се оправяме с наследството, което ни оставиха във втората половина на 90-те години “ , разяснява проф. Георги Близнашки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР