Кадър и видео България Он ЕърПетел следи какво се случва

...
Кадър и видео България Он ЕърПетел следи какво се случва
Коментари Харесай

Заведения във Варна масово фалират

Кадър и видео " България Он Еър "

" Петел " следи какво се случва със заведенията във Варна, които повече от месец и половина не работят след заповедта на здравния министър. Според последните информации пандемията от ковид е сринала тотално ресторантьорския бизнес.

След втория непълен локдаун поради Ковид епидемията -  във Варна всеобщо се продават или отдават чартърен създадени бизнеси.  Десетки заведения затвориха порти, притежателите им продават цели бизнеси заедно с пространствата.

Морската столица посрещна новата година с редица затворени търговски обекти. Вторият локдаун за тях докара до всеобщи банкрути, а уеб страниците за парцели се изпълниха с разгласи за наемодаване или продажба на обекти.

" Наемодателите сега избавят бизнеса.  Много значимо е всеки един наемодател да осъзнае това и да влезе в ситуацията на бизнеса, с цел да оцелеят всички по веригата ", сподели зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са сюрпризирани от обстановката.

" Учуден съм по какъв начин може внезапно да излязат на пазара толкоз заведения, за какво няма самообладание от страна на наемодателите, за какво не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен интервал ", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук стартира разногласието сред двете страни, споделя той.  Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

" И двете страни имат потребност от парични потоци. Собственикът на парцела има потребност от пари, а въпреки това го е отдал чартърен на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него влага съоръжение, личен състав. Той също чака паричен поток. И когато това спре за бизнесмена, губи и наемодателят ", безапелационен е Пецов пред " България Он Еър ".

Голяма част от наемодателите са купили парцела с заеми. За да ги погасят, в този момент те излизат от бизнеса, като непосредствено продават парцелите си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР