Кадър и видео България Он ЕърПандемията е на път да

...
Кадър и видео България Он ЕърПандемията е на път да
Коментари Харесай

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие

Кадър и видео " България Он Еър "

Пандемията е на път да провали летния сезон в България. Масово отменяне на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие. Варна, курортен комплекс " Константин и Елена ”.  Отворени хотели, само че празни.  Срещаме се Атанас Карагеоргиев, който и тази пролет очакваше първите румънски туристи. За втора поредна година обаче те липсват. Няма и ясни правила за влизане на задграничните посетители у нас.   

" Имаше доста резервации, само че тази заран шефката ми сподели, че безусловно всичко е анулирано ", съобщи хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

От сектора желаят незабавни ограничения за избавяне на туристическия сезон, една от които е отпадане на ПСР –теста за чужденците или замяната му с антигенен. 

" Така както направиха Хърватия и Полша. Ако би трябвало да се направи резервация,  няма всичко ще бъде Last Minute.

От туристическия отрасъл оповестяват за всеобщи отводи на резервациите от румънски компании за Великденските празници и анулация на полетите. Причината са тъкмо неразбираемите правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова акция на основни за България пазари, написа bgonair.bg. 

" За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже, ние сме подготвени да посрещнем гостите, ето какво предлагаме ", съобщи ръководителят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От сектора упорстват и за всеобща имунизация в областта на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Англия и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, вяра за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе неналичието на вероятност ще повлече вълна от банкрути до края на годината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР