Кадър: Google MapsНад 30 000 деца са заплашени да умрат

Кадър: Google MapsНад 30 000 деца са заплашени да умрат ...

ООН предупреждава: Над 30 000 деца са заплашени от гладна смърт в ЕтиопияКадър: Google Maps

Над 30 000 деца са заплашени да умрат от глад в Етиопия след насилието в Тигрей. За това предупеди днес ООН, пише "Евронюз". M,r`rkdjd 

 

„Без хуманитарен достъп за увеличаване на нашата помощ около 30 000 деца с тежко недохранване в тези изключително недостъпни райони са изложени на голям риск да умрат“, заяви говорителят на детския фонд на ООН Джеймс Елдър.

Хуманитарните агенции на ООН, включително УНИЦЕФ, Световната програма за храните и Организацията за прехрана и земеделие, отново вдигнаха тревога за хуманитарния ефект от насилието в провинция Тигрей тази седмица.

Елдър подчерта, че светът не може да позволи предстоящата катастрофа да се случи. 

"Юни е критичен месец. Когато бях в Тигрей през май видях опустошенията върху реколтата и добитъка. огато мислим за глад, често мислим за липса на храна. Но все по-често кризата е свързана не само с несигурността на храните, но и с чистата вода, канализацията и здравеопазването - особено превенцията и лечението на болестите. Водата и канализацията са също толкова важни, колкото и храната за деца и семейства, изправени пред глад и продоволствена несигурност", казва още той.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg