Кадър ФлагманИзключително работлив и обичащ семейството си баща е бил

...
Кадър ФлагманИзключително работлив и обичащ семейството си баща е бил
Коментари Харесай

Загиналият Нури 8 години работил в Нидерландия, за да купи къща за семейството си

Кадър Флагман

Изключително трудолюбив и обичащ фамилията си татко е бил починалия Нури Хюсеин.

Флагман описа историята им:

Къщата, която е купил, се намира тъкмо зад Горското в Айтос – на метри от мястото на нещастието

32-годишният Нури Хюсеин, който дружно с двете си деца почина при тежката злополука нощес в Айтос, 8 години е бил на гурбет в Холандия, с цел да обезпечи по-добро бъдеще на фамилията си. Това описаха пред Флагман.бг близки на фамилията. 

Нури родом е от руенското село Речица, а жена му Фатме – от Чукарка, общ. Айтос. Те се срещнали преди повече от 10 години. Сключили брак, през 2012 година им се родило първото дете – момченцето Джелал, а през 2016 година – дребната Айфер. Първоначално фамилията е живеело в Речица при родителите на Нури. Паралелно мъжът работел в Холандия, с цел да събере пари. Двамата с Фатме мечтаели да живеят в огромна къща в Айтос, където да отгледат децата си. За да реализира задачата, Нури е бил решен да остане в Холандия колкото е належащо. През това време постоянно се прибирал в България при фамилията си, Фатме също ходила при него в Холандия. 

Преди към две години 32-годишният мъж се прибрал дефинитивно. Този път обаче не в с. Речица, а в Айтос, където четиримата свили фамилното гнездо. Междувременно почнали да работят в бизнеса на бащата на Фатме – Сюлейман. Преди години мъжът е основал компания за преправка на скотски боклуци – „ Кейсинг къмпани “ ООД. Малко по-късно трансферирал ръководството на цеха, намиращ се в Айтос, на щерка си и шурей си, които се справяли много сполучливо. 

Новата къща на младото семейство се намира зад постройката на Горското стопанство в Айтос – на метри от мястото на нещастието, при която бащата и двете деца откриха гибелта си. Снощи четиримата били на посетители при родителите на Фатме в село Чукарка и пътували за село Речица, с цел да може другите баба и дядо да видят децата и да им дадат подаръците по случай първия образователен ден. 

Днес с. Речица е в печал. Всички са в потрес от трагичната кончина на трите жертви, сподели пред Флагман кметът на селото Фатме Хасан.

„ Нури беше доста положително момче, мирен, грижлив татко и брачен партньор. Освен това беше доста трудолюбив, помагаше освен на фамилията и околните си, само че даже и на непознати. Човек с огромно сърце и душа. Преди година подари на Речица хладилен ковчег, от който имахме потребност. И дечицата бяха доста възпитани и положителни. Нямаме думи, с които да опишем тъгата си. Цялото село скърби “, показа в умозаключение Хасан.
 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР