Кадър ФейсбукСамо с едно гласуване по време на последната си

...
Кадър ФейсбукСамо с едно гласуване по време на последната си
Коментари Харесай

С едно гласуване ГЕРБ и компания във Варна одобриха 19 сделки с общински терени. ДБ: Градът ще загуби милиони. Пир по време на чума

Кадър Facebook

Само с едно гласоподаване по време на последната си сесия болшинството в доминирания от ГЕРБ Общински съвет във Варна утвърди 19 разпоредителни покупко-продажби с общински терени. Това излиза наяве от гласуваните решения по време на съвещанието, което бе едвам трето за годината. Одобрените покупко-продажби са за парцели в гъсто популации регион " Младост " и съгласно Общия организационен проект на града са отредени за градеж на жилищни и публични здания, написа " Дневник ".

Взетото решение стана мотив за остра реакция от страна на съветниците от " Демократична България ". Вчера обединението свика конференция и назова случилото се по време на общинската сесия " гуляй по време на чума ". Според съветниците от дясната съпротива с решението, взето по време на сесията, Варна е на път да изгуби милиони, а локалната администрация ще задълбочи още повече

казуса с презастрояването на града.

" С едно гласоподаване Общински съвет взе решение за продажба на десетки декари общински терени, на които могат да бъдат издигнати над 40 хиляди кв.м разгъната застроена повърхност, сподели по време на конференцията съпредседателят на " Демократична България " Васко Василев (ДСБ). Това е извънредно притеснително, тъй като демонстрира освен стила на ръководство, само че и стила на отношение към общинска благосъстоятелност ", сподели още той.

Според Василев предлагането на болшинството в съвета всички 19 покупко-продажби да бъдат утвърдени единствено с едно решение е било направено,

с цел да бъдат избегнати дебатите

по всяка от тях.

" Един от парцелите, утвърдени за продажба в регион " Възраждане ", е 7 дка и на него могат да бъдат издигнати 35 хиляди кв.м разгъната застроена повърхност, сподели Василев. Началната тръжна цена, която е оповестена за този имот, е 2,5 млн. лева В същото време пазарната цена на компенсациите в кв. " Младост " е към 20%. А това значи, че в случай че общината даде този имот на обезщетение, ще получи 7 хиляди кв.м разгъната застроена повърхност. При междинна продажна цена 600 - 700 евро на кв.м сега това прави към 4,2 милиона евро, или 8 млн. лева ", изясни съпредседателят на " Демократична България " във Варна.

Според съветниците от обединението, които по време на последната сесия са дали своят вот срещу препоръчаните разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, необяснимо е и друго решение на локалната администрация.

" Към продажба се пристъпва в миг, в който всички знаят, че цените на парцелите са най-ниски поради рецесията с ковид, сподели Василев. В момента евентуално

никой различен с изключение на Община Варна не си разрешава да продава имоти поради простата причина, че ще вземе най-ниската цена. "

В същото време с продажбата на строителни терени локалната администрация подтиква в допълнение презастрояването на града, считат от локалната конструкция на " Да, България " във Варна. От началото на годината в града бяха проведени два митинга против неконтролираното строителство, а локалната власт продължава да оправдава неспособността си да се оправи с него с реституцията на частни парцели през 90-те години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР