Кадър: Фейсбук, ГЕРБПреди минути ГЕРБ даде извънреден брифинг. Повод за

...
Кадър: Фейсбук, ГЕРБПреди минути ГЕРБ даде извънреден брифинг. Повод за
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви на ранен брифинг несъгласието си с решението на ЦИК Борисов да не е депутат

Кадър: Facebook, ГЕРБ

Преди минути ГЕРБ даде ексклузивен брифинг. Повод за него бе " среднощния безпорядък, основан от ЦИК ". Причината е решението на ЦИК, което стана ясно след среднощ, Централната изборна комисия първо отхвърли, а след едночасова отмора утвърди заявките на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов от " ИТН " да не бъдат обявявани за определени народни представители.

 

" В желанието си да изчегъртат ГЕРБ и господин Борисов, ЦИК щеше да сътвори парадокс - Илко Стоянов, откакто беше определен за кмет си подава заявление, че към този момент не желае да е депутат, тъй като към този момент е кмет. При което ЦИК го блокира, само че очевидно са получили среднощно позвъняване от някой, с цел да схванат в устрема си какаво желаят да изчегъртат, че може да стане по този начин, че те самите да бъдат изчегъртани от самите техни хора в ЦИК. Недопустимо е такова непрофесионално държание от страна на ЦИК, което се основава главно на политическа изразителност ", съобщи Цветомир Паунов от ГЕРБ.

" Членовете в ЦИК би трябвало да извършват наредбите на законите и на Изборния кодекс в страната. Съгласно наредбите заявление, подадено преди приключване на периода по чл.300 алинея 2 от ИК всъщност съставлява отдръпване на единодушие на претендент за депутат по член 255 алинея 1 т. 3 от ИК за присъединяване в изборите за което е належащо условие за регистрация. При състояние, че такова не е на разположение, ЦИК не може да разгласи такова лице за определено като депутат от съответната кандидатска листа. На свое съвещание ЦИК сега, в който се рапортува, че има подадено такова заявление от Бойко Борисов, за желанието да бъде наобявяван като определен за депутат, ЦИК без всевъзможни правни причини, само единствено в политическа изразителност, взима решение това заявление да не бъде гласувано и действително Борисов не е разгласен за неизбран за депутат. Тоест той би трябвало да остане като депутат ", съобщи Паунов.

Този състав на ЦИК е несъответстващ, счита Тома Биков.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР