кадър:facebook.com/RTnewsБезредици в столицата на Америка. Събрали са се демонстранти, подкрепящи

...
кадър:facebook.com/RTnewsБезредици в столицата на Америка. Събрали са се демонстранти, подкрепящи
Коментари Харесай

Симпатизанти на действащия президент на САЩ се събраха във Вашингтон на протест

кадър:facebook.com/RTnews

Безредици в столицата на Америка. Събрали са се стачкуващи, подкрепящи настоящия президент Тръмп, които не одобряват изборните резултати. Ето какво се случва в този момент:

Протестиращи последователи на президента Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса в Съединени американски щати, предадоха американските медии. Това стана откакто десетки хиляди симпатизанти на президента се събраха във Вашингтон на митинг против резултатите от президентските избори през ноември, предава svobodnaevropa.bg.

В началото на деня те започнаха да се събират наоколо до Капитолия. Събитието се организира под мотото “Марш за спасението на Америка ”.

Пред тях приказва и самият Тръмп, който за следващ път насочи недоказани изказвания за подправяне на изборните резултати от ноември.

“Да не признаваш нарушаване, когато става въпрос за кражба. Държавата ни изтърпя задоволително и ние няма да понасяме това повече ”, сподели Тръмп пред хората. Речта му продължи близо час и включваше обвинявания против политици от средите на демократите и против представителите на медиите. Той назова успехите на представителите на Демократическата партия “експлозии от дивотия ”.

Малко по-късно стотици от поддръжниците му се насочиха към загражденията пред постройката на Конгреса. Те пробиха барикадите и полицейския кордон и нахлуха в постройката, в която се обитават двете камари на американския парламент.

Органите на реда използваха пикантен спрей и сълзотворен газ, само че не съумяха да разпилян тълпата. Полицията изиска подкрепления, само че към този момент няма интервенция от страна на Националната армия.

Малко по-рано в постройката беше почнало формалното броене на гласовете от изборите, подадени от електоралната гилдия. Конгресмените, сенаторите и целият личен състав на Капитолия бяха изолирани.

Представителите на Конгреса трябваше да потвърдят публично успеха на Джо Байдън, който получи 306 електорски гласа против 232 за Тръмп. Много от съпартийците на сегашния президент обявиха, че ще потвърдят резултатите от вота, само че десетки конгресмени и дузина сенатори оповестиха, че ще оспорят резултатите от гласуването в няколко щати.

В последните дни самият Тръмп призоваваше вицепрезидентът Майк Пенс, който ръководи процеса на преброяването, да се опита да наложи смяна на резултатите. Самият Пенс обаче съобщи, че даже да изпитва подозрения в “честността “ на изборите, не е редно той да приема или отхвърля резултатите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР