Кадър ЕврокомТърговци от бранша решиха да подкрепят колегите си от

...
Кадър ЕврокомТърговци от бранша решиха да подкрепят колегите си от
Коментари Харесай

Търговци защитават колегите си от Хиполенд пред държавата

Кадър Евроком

Търговци от сектора взеха решение да поддържат сътрудниците си от " Хиполенд ", откакто страната в лицето на Комисията за защита на конкуренцията реши ненадейно да наложи солена санкция на компанията поради “нелоялни търговски практики ” по сигнал на консуматор, оповестява

Новината пристигна изненадващо и месеци след невижданата акция в “Хиполенд ”, когаго три институции се стовариха пред офисите й, с цел да извършат инспекция.
Сдружението за съвременна търговия излезе с публична позиция в отбрана на компанията, с което декларират, че решението на Комисия за защита на конкуренцията повдига голям брой значими въпроси за бизнес средата в България.

“КЗК слага търговците в цялостна неопределеност и липса на правна сигурност даже при осъществяване на непостижимите условия за всестранна и изчерпателна комерсиална връзка ”, показват от Сдружението.

Те дефинират практиката за самосезиране на Комисия за защита на конкуренцията по сигнали на консуматори като “изключително противоречива ”. Причината - потребителските проблеми нямат директно отношение към конкуренцията на пазара и следва да се преглеждат от различен орган - Комисията за отбрана на потребителите.

“Сигналите от консуматор също по този начин дават опция за съвсем анонимно сезиране на Комисия за защита на конкуренцията, което не би трябвало да е допустимо, защото основава предпоставки за произвол ”, показват още от Сдружението.

“В умозаключение показваме вяра, че наложената санкция на „ Хиполенд “ АД не е обвързвана с дейната гражданска позиция на притежателя и чиновниците на компанията през последните месеци. Ако това не е по този начин, реакцията на държавните органи би представлявала жестоко тъпчене на свободата на изложение, демократичните правила и върховенството на закона. Гарантирането на гражданските и икономическите права на всеки е от фундаментално значение за гражданското ни общество, както и безспорна причина за развиването на вложенията в страната ”, приключват от Сдружението.

ФрогНюз напомня, че въпросът с “Хиполенд ” избухна в разгара на антиправителствените митинги у нас. По време на първото Велико национално въстание и ескалацията на напрежението сред стачкуващи и чиновници на реда пострада синът на притежателя на “Хиполенд ” - Мариан Колев. Самият той излезе с остра гражданска позиция, оповестена в страницата на компанията за детски играчки. Последва и невижданата инспекция от страна на три институции, която в последна сметка не докара до нищо. Няколко месеца по-късно бе взето и решението на Комисия за защита на конкуренцията за налагането на въпросната санкция.

" Хиполенд " е част от Сдружението за съвременна търговия, дружно с най-големите търговски вериги у нас: " Аванти 777 " ЕООД, " Билла България ” ЕООД, „ Ван Холдинг “ ЕООД ( " Фантастико " ), " Дайхман търговия с обувки " ЕООД, " дм България " ЕООД, “Доверие - Брико ” АД ( " Мосю Бриколаж " ), " Кауфланд България ЕООД и Ко ” КД, " Лидл България ЕООД & Ко ” КД, “Максима България ” ЕООД ( " Т Маркет " ), " Промаркет " ООД, „ Хаус Маркет България “ ЕАД (ИКЕА).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР