кадър ЕврокомС нашите добри, с нашите лоши моменти, БСП винаги

...
кадър ЕврокомС нашите добри, с нашите лоши моменти, БСП винаги
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Бъдещето на Варна е в изпълнението на икономическите идеи на БСП

кадър Евроком

„ С нашите положителни, с нашите неприятни моменти, Българска социалистическа партия постоянно се е отнасяло отговорно към развиването на страната и бъдещето на хората ”, това сподели в студиото на Евроком водачът на Българска социалистическа партия – Варна Борислав Гуцанов. Той акцентира, че единствено социалистите могат да съдадат политическа непоклатимост и предсказуемост в ръководството, които да доведат до икономическа непоклатимост, която да се усети от всеки. Затова съгласно него левицата има отромни шансове след изборите да е в основата на ново болшинство, което да излъчи държавно управление.

Гуцанов разяснява, че в предходния парламен „ ИТН ” са отказали да обезпечат политическа стабилнос с прекомерно неразбираеми условия. Българска социалистическа партия в никакъв случай не би постъпила по този метод.

Бъдещето на Варна зависи от осъществяването на икономическите хрумвания на Българска социалистическа партия – пристанището като съвременна и добре развита атрактивна зона с яхтен порт, новия интермодален терминал, втория мост над канала и коридора север-юг, който да свързва посредством автомагистрала „ Черно море ” освен Бургас и Варна, а и Истанбул и Констанца. Той акцентира значимостта на новия терминал на пристанището, който откакто бъде построен ще притегля повече и друг вид товари.

Част от забавянето на интермодалния терминал е и с цел да се даде опция други, частни, пристанища да се опитат да поемат функционалността му, това разяснява водачът на Българска социалистическа партия – Варна. Гуцанов посочи, че става въпрос за ТЕЦ-Варна, който печели от удълбочаването на канала, осъществено за  350 милиона, което надвишава доста нуждата.

Той заяви също, че до седмица ще внесе сигнал до Европейска прокуратура за случая със спуканата тръба за отпадни води във Варненското езеро. В момента се изготвя сигнала, който ще е подсилен със всички нужни дании.

Гуцанов разяснява и плана за построяването на военноморски координационен център на НАТО във Варна. Той съобщи, че е въпросът би трябвало да бъде прегледан и гласуван в Народното събрание, преди да се пристъпи към реализацията му. „ Гърция също е член на НАТО, само че когато стане въпрос за военни бази, тематиката е доста сензитивна ”, разяснява Гуцанов. Той акцентира, че България би трябвало да е добър съдружник в границите на НАТО е Европейски Съюз, само че да пази националния си интерес, който не е чак толкоз еднопосочен в тази ситуация. „ Ние сме доста покрай Русия ”, означи водачът на варненските социалисти.

Председателят на БСП-Варна избегна да влиза в мнения за опозицията в Българска социалистическа партия. Той обаче акцентира, че органите на партията са се произнесли по проблема с Георги Гергов, има и правилник. Именно спазването и уважевието на тези правила Борислав Гуцанов уточни като едно от преимуществата на Българска социалистическа партия, която неслучайно има 130-годишна история. „ Странно е, че Жан Виденов се появява в този момент, откакто 25 години мълча ”, сподели още той, като обаче акцентира, че надали това ще повлияе на партията, която ще има доста по-добър резултат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР