Кадър Дилян Бетев, ФББългария заемо едно от водещите места по

...
Кадър Дилян Бетев, ФББългария заемо едно от водещите места по
Коментари Харесай

Бащата Дилян, който хвърли детето си от моста в Габрово: Приятелката ми и изчезна и не намерих друг изход

Кадър Дилян Бетев, ФБ

България заемо едно от водещите места по домащно принуждение и битови ликвидиране. Темата освен, че е табу само че и бе от дребното страни, които отказаха да одобряват Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, т.нар „ Истанбулска спогодба.

" Приятелката ми изчезна и трябваше самичък да се грижа за сина ни. Беше ми доста мъчно с развъждането на детето. И тъй като не открих различен излаз, взех решение казуса по този метод. “ Такова опрощение произнесъл пред съда Дилян Бетев, който невъзмутимо погуби 5-годишния си наследник като го хвърли от 30-метров мост в Габрово, съобщава  " Труд ".

Въпреки зверството, рецидивистът дръзна да апелира наказването от пожизнен затвор и изиска от две по-висши правосъдни инстанции по-лека присъда. Само преди дни Върховният касационен съд се произнесе с дефинитивно решение, с което 33-годишният Дилян Бетев от Габрово остава до живот зад решетките за убийството на малолетния си наследник Дариел.

Строгата присъда бе наложена първо от Окръжния съд в Габрово, а по-късно бе доказана от Апелативен съд-Велико Търново. С решение от 22 февруари Върховен касационен съд отхвърли настояването на подсъдимия и служебния му бранител за понижаване на наложеното наказване на 20 години " отнемане от независимост “. Становището на висшите съдии за " пожизнен затвор “ е дефинитивно.

Дилян Бетев бе изправен на подсъдимата пейка, откакто на 3 юли 2019 година към 4 ч на разсъмване умъртвил невръстния наследник Дариел, като го хвърлил от мост с височина 30,5 метра. По-късно денем трупът на момченцето бе открит във водите на р. Янтра, в региона на Пречиствателна станция за отпадни води в Габрово.

Кървавата драма се разиграла съвсем 2 години, откакто Бетев изтърпял дейно наказване " отнемане от независимост “ за други закононарушения. " Убийството на малолетното дете е било осъществено преднамерено и при изискванията на рисков рецидив. За претърпените неимуществени вреди, които са директна и непосредствена последица от закононарушението, Бетев е наказан да заплати на майката на умрялото дете обезщетение в размер на 200 000 лева ", написа в решението на Върховен касационен съд.

Тежкото закононарушение шокира жителите на Габрово. След като хвърлил детето си от виадукта Дилян самичък подал сигнал на телефон 112 като декларирал, че ще се самоубие. С напъните и на психолог от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи в Плевен, Бетев бил уверен да се изтегли от перилата на моста. Той незабавно е бил окован с белезници и отведен в ареста.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР