Кадър БТВВече текат проучвания кой ще спечели следващите избори. Подкрепата

...
Кадър БТВВече текат проучвания кой ще спечели следващите избори. Подкрепата
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ и ИТН имат разлика под 1%

Кадър БТВ

Вече текат изследвания кой ще завоюва идващите избори. Подкрепата за първите две политически сили е съвсем идентична. Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС биха получили 19,7% от гласовете, а " ИТН " - 18,8%.

Това сочат данните от взаимното изследване, финансирано и осъществено от bTV и " Маркет линкс " измежду 1075 пълнолетни българи в интервала 18-25 юни по методите на прякото-лично изявление и онлайн анкета.

По думите на социолога Добромир Живков при тази разлика на изборите на 11 юли не може да се каже коя политическа мощ би била първа. Той позволи, че през тази седмица нещата могат да се извърнат и има трендове, които дават малко по-висока тежест на сюжета Има Такъв Народ да бъде първа политическа мощ.

" През последния месец отчитаме прочут спад в поддръжката за ГЕРБ-СДС, която слага границата под въпрос ", разяснява в " Тази заран " социологът.

Третото и четвъртото място са надлежно за Българска социалистическа партия и " Демократична България " - 16,9% и 12,5%. Петото за Движение за права и свободи с 9,5% поддръжка, а шестото за " Изправи се! Мутри вън! " с 5,4% поддръжка.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР