Кадър БТВВ офисите трябва да има уред за стерилизация на

...
Кадър БТВВ офисите трябва да има уред за стерилизация на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В офисите сложете уред за стерилизация на възхуда с UV-С светлина и проветрявайте на 1 час и 5 минути

Кадър БТВ

В офисите би трябвало да има апарат за дезинфекция на въздуха, който коства сред 1000 и 2000 лева 

В рубриката на БНР на " Нашият ден " " Сигурни всеки ден "  проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, дава упътвания:

" В момента има достъп до три типа маски. Едните са направени от тъкан, дори някои хора си ги вършат у дома. Вторият клас са така наречен " хирургически маски " (медицински). И трето, това са маските с доста висока степен на отбрана – това са маски, които са основно за хората, работещи с заболели, работещи в лабораториите с заразен материал от ковид. 

Първо, ясно за всеки просветен и доброжелателен човек е, че маската пази. Второ, което е научният факт, е, че маската не пази 100%. Освен маската би трябвало да се съблюдава разстояние, би трябвало да не се вика, да не се събират доста хора. На закрито постоянно да се носи маската... "

В градския превоз

" Медицинската маска изцяло удовлетворява условията за противоепидемичните ограничения. В градския превоз, в случай че всички носят маски, само че ги носят вярно, вероятността за заразяване е сведена до най-малко. Трябва да се възпита една непоносимост към хората, които носят погрешно маската си, носът им стърчи извън, и към хората, които показват пренебрежение към другите и не употребяват маски. Те не слагат в риск толкоз личното си здраве, колкото здравето на близките.

Невъзпитаните и недисциплинирани хора би трябвало да бъдат глобени или просто би трябвало да има социална непоносимост към тях, тъй като те съставляват риск за публичното здраве ", безапелационен е проф. Кантарджиев.

Контролът

" Контролът е ангажимент на градския превоз да провежда хигиеничните ограничения по време на превозване, както във влаковете е ангажимент на БДЖ. "

В офисите

" В офисите – загрижените за здравето си или работодателят ще дадат пари (1000-2000 лв) за някакъв апарат, който сегрегира въздуха, в случай че работят повече от двама души в едно помещение. Това е един апарат, който се нарича  " студена дезинфекция на въздуха " с UV-C светлина*. Просто уред, който прекарва въздуха от стаята през едни тръби, където UV-С светлината убива всички микроорганизми – в това число спорите на плесени, бактерии и ковид. Второ, в офиси, където работят повече от двама души, е добре на всеки 1 час 5 мин. да се отваря за малко прозорецът, за де се смени въздухът. Отстоянието също е значимо. "

Защитни екрани от плексиглас

" Това е доста положително решение за понижаване на заплахата от заразяване. Особено за места, където се одобряват доста хора или се одобряват гости (магазини и др.) "

В учебните заведения

" Да кажем на майките – хубаво е в часовете, когато се употребяват маски, на два или три часа те да бъдат сменявани. Най-добре е маските да са в друг цвят и да се знае по часове с кои маски са. Това е една хубва концепция, тъй като хирургическата маска след 2-3 часа навлажняване е изгубила част от защитните си свойства.

Най-важното е да не се плашим – съществено и трезво да посрещаме предизвикването ", моли проф. Кантарджиев.

*Бактерицидната UV-C лампа унищожава всички нездравословни микроорганизми като работи антибактериално, без химикали и странични резултати. Ултравиолетовата (UV) светлина е невидима за човешкото око и се разделя на UV-A, UV-B и UV-C.

Лампата работи посредством UV-C светлина, генерира озон и дейно унищожава вируси и бактерии посредством навлизане през клетъчната мембрана на бактериите и разграждането на ДНК и РНК молекулите, което попречва тяхното размножаване.

Бактерицидната лампа е ефикасен инструмент за стерилизация и заличаване на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР