Кадър БТВТова са последните премиерски дни на Борисов, категорична бе

...
Кадър БТВТова са последните премиерски дни на Борисов, категорична бе
Коментари Харесай

Мая Манолова пред Цънцарова: Цветанов поиска да се извиня за Костинброд, за да ме подкрепят за омбудсман, но аз отказах, защото това си беше афера на ГЕРБ и Борисов

Кадър БТВ

Това са последните премиерски дни на Борисов, безапелационна бе Манолова и сподели, че отваря листите на „ Изправи се.БГ “ за младежи, специалисти, дейни хора с цивилен дела, дами и нови лица
 

Започваме договаряния за партии мандатоносители, с които ще се явим на идващите избори и до няколко седмици ще обявим кои ще са тези партии. Те ще се партии отвън статуквото на настоящия парламент и от извънпарламентарната съпротива. Обявихме 70 управнически ограничения и след консултациите ще стане ясно кои са партиите, които абсолютно поддържат главните ни цели – увеличение на приходите, преизчисляване на пенсии, поддръжка за бизнеса, правосъдна промяна и зелени политики. Лично ще поведа листите на „ Изправи се.БГ “, а в тях ще влязат нови лица, млади и дейни хора с цивилен дела и повече дами.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Тя акцентира, че това са последните премиерски дни на Борисов и че той няма по какъв начин да спре обединяването, реализирано сред гражданските обединения на „ Изправи се.БГ “ и Отровното трио в последните дни на предходната година, нито постигнатото единодушие дружно да се пазят изборите с партията на Слави Трифонов и с Демократична България. Борисов е в смут от обединяването и с право, добави още Манолова.

Кражбата на изборите в София Борисов се приготвя да повтори в цялата страна, безапелационна бе тя.

На въпрос за костинбродската спекулация тя отговори, че това е спекулация на Борисов, с която се е опитал с подправени бюлетини да манипулира тогавашните избори, а за печатането на подправените бюлетини в печатница на общински консултант от ГЕРБ е била сигнализирана от председателката на дейното тогава Неправителствени организации за наблюдаване на честността на изборите Антоанета Цонева.

Попитана за срещата с Васил Божков Манолова акцентира, че е отишла, с цел да види персонално кой ще се изправи против нея, както и преди този момент се е срещнала с премиера, а Божков е бил част от интимния кръг на Борисов. Явяването ми тогава на изборите против Борисов не беше безобидно начинание. Тогава всички – и политици, и предприемачи, и ъндърграунд, и цяла София, сподели тя, се интересуваха ще се кандидатирам ли за кмет на София, а Борисов ми изпращаше предприемачи, които ме заплашваха и ме предупреждаваха, че „ ще си счупя главата “. Не съм, търсила, не са ми предлагани и не съм получавала пари от Божков, за разлика от Борисов, Горанов и пиарите на Борисов, които съгласно СМС-ите на Божков за получили 70 млн. лева от него. Тогава Божков сподели, че желае промяна на този модел, а след това стана ясно за тези негови заплащания на такса „ успокоение “ към властта. Целият ъндърграунд на София бе изправен против мен от Борисов. Предлагаха ми и постове, с цел да не се кандидатирам за кмет, съобщи тя, само че както знаете аз се изправих фронтално против Борисов в София, в този момент ще го направя и в страната.

Попитана дали е предложила Делян Пеевски за началник на ДАНС, Манолова назова репликата си тогава „ неудобен жлъч “ и изясни, че откакто 100 дни по телевизионните студиа политическите мъже – министър председател и ръководители на ръководещите партии – не са признали, го е споделила тя. Манолова регистрира като неточност поддръжката за Пеевски за началник на ДАНС и добави, че за себе си тогава е взела урок за три неща – да не поемаш непозната виновност, че можеш да бъдеш използван и че не си коства да си в партия, в случай че това ще ти коства взаимни отстъпки със съвестта.

На въпрос за избирането й за омбудсман, Манолова съобщи, че ГЕРБ и Реформаторският блок са имали личен претендент и напомни, че ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ тогава Цветан Цветанов разгласява бюлетината си в интерес на нейния конкурент Константин Пенчев. Аз получих поддръжка от всички парламентарни групи, а доста депутати, в това число от ГЕРБ и от десните, ми се обадиха, с цел да ме уверят, че са дали своят вот за мен по съвест, сподели още тя.

Цветанов изиска да се извиня за Костинброд, с цел да ме поддържат за омбудсман, само че аз отхвърлих, тъй като Костинбродската спекулация си беше спекулация на ГЕРБ и Борисов, с която те се готвиха да манипулират вота. Това, което аз направих, беше да алармирам прокуратурата, акцентира Манолова и напомни, че в деня за размисъл тя не е давала брифинг, а данните от сигнала й са доказани от прокуратурата.

Попитана за изказванието й, че митингите от 2013 година са платени, тя отговори, че самият Борисов тогава е признал за рейсовете със симпатизанти на ГЕРБ, с помощта на които, по думите му, е станал вероятен митингът и в изявлението си тя е имала поради точно думите на премиера и десетките рейсове с партийни деятели на ГЕРБ, паркирани на стадион „ Васил Левски “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР