Кадър bTVТова решение на Тръмп за Йерусалим отдавна трябваше да

...
Кадър bTVТова решение на Тръмп за Йерусалим отдавна трябваше да
Коментари Харесай

Алекс Алексиев: Ислямска държава е победена, но терористите се връщат в Европа

Кадър bTV

Това решение на Тръмп за Йерусалим от дълго време трябваше да се направи. Абсолютно вярно е и няма да има никакви проблеми и принуждение, тъй като геополитиката се промени фрапантно в интерес на Израел. Това съобщи пред Би Ти Ви Алекс Алексиев, ръководител на Центъра за Балкански и Черноморски проучвания в София.

" Тръмп реши, че в този момент е времето да се признае Йерусалим. Междувременно политиката на Европейския съюз е доста неправилна по това отношение и напълно скоро ще се разбере ", изясни той.

" Саудитска Арабия счита Израел за в действителност съдружници. Израелците сега дават на Саудитска Арабия разузнаване, което те не могат да намерят. Нещата са напълно други в Близкия Изток, а политиката на Европа отхвърля да види тези промени ", разяснява Алекс Алексиев.

" ИДИЛ е надвит. Проблемът е, че в света има хиляди джихадисти, които са получили опит като терористи и се връщат там, откъдето са пристигнали. От това би трябвало да се опасяваме, тъй като тези джихадисти се връщат в Европейския съюз. В Западните Балкани има над 1000 джихадисти ", заключи ръководителят на Центъра за Балкански и Черноморския проучвания в София.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР