Кадър БТВСоциален антрополог обясни, че Пеевски и Божков са подражание

...
Кадър БТВСоциален антрополог обясни, че Пеевски и Божков са подражание
Коментари Харесай

Социален антрополог: Пеевски и Божков са герои за много българи

Кадър БТВ

Социален антрополог изясни, че Пеевски и Божков са подражателство и блян на доста българи.

Служебното държавно управление разгласи, че ще създаде собствен уголемен и усъвършенстван лист на глобите по " Магнитски ". Целта е да се минимизират рисковете за български институции и държавни компании при вероятно разширение на глобите от Съединени американски щати. 

" България няма да бъде оставена повече да имитира рационализация и правова народна власт. Дълго време живеехме в уютната обстановка, като членове на Европейски Съюз се приемаше, че по натурален път сами ще се развием - малко по-бавничко и по нашенски ", уточни общественият антрополог доцент Харалан Александров в студиото на " България заран " по.

Той е безапелационен, че " не можем да я караме както до момента ", защото до момента Съединени американски щати са изпълнявали ролята на донор и бенефактор, само че новата геополитическа обстановка е провокирала техния засилен интерес към битката с корупцията в България.  

" 30 години ние харчим парите на американските данъкоплатци и на европейските с концепцията да се развием, да се модернизираме и да стартираме да действаме не като общ брой на политически племена, а като съвременно общество, което има общ стандарт, съблюдава върховенството на закона и не се провежда на кланов и родов принцип ", изясни общественият антрополог.

Според доцент Александров, Васил Божков и Делян Пеевски са със статут на херцози, те са културен фактор.

" Много е значимо да си дадем сметка, че Божков и Пеевски са огромните барони на българския преход. Това са фигури, които са фигури на подражателство и блян от страна на цели генерации. Има ужасно доста хора, за които Божков е най-успелият българин и затова - " Аз ще гласоподавам за него, с цел да оправи страната ". Това е културен удар, удар върху манаталитета на едно общество, посочи той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И уточни изхода от този модел: би трябвало да престанем да живеем на племена. Социалният антрополог обаче намира аргументите на " обществения декаданс " и " моралния крах " на страната ни в българското семейство. 

" Причините са доста дълбоки и отиват доста обратно във времето. Те са свързани с двойните стандарти, на които българското фамилията възпитава децата си. Те са свързани с двойните стандарти в работата, с връзкарството, с мрежите, с това, че всеки търси родственик или другар. Всеки си търси решение на проблемите по втория метод. Това е цялото си безотечествено живеене на българите, които отхвърлят да одобряват, че има универсална истина и универсални правила ", изясни той.

Това е краят на Прехода, разгласи доцент Александров.

" Не можем да си позволим да живеем на племена, би трябвало да живеем като общество ", приключи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР