Кадър: БТВСлед големия пожар в София, засегнал психодиспансера и белодробната

...
Кадър: БТВСлед големия пожар в София, засегнал психодиспансера и белодробната
Коментари Харесай

Цветеслава Гълъбова: Няма да се учудя, ако се докаже, че пожарът в психодиспансера е причинен от външни лица

Кадър: БТВ

След огромния пожар в София, засегнал психодиспансера и белодробната болница край Сточна гара, стартира възобновяване на вредите, нанесени от огнената буря.

Причините за случая към момента се проверяват. В Психиатрична болница " Св. Иван Рилски " в Нови Искър са настанени 16 души, положението им е положително. Останалите пациенти са пренасочени към други софийски клиники. Това сподели шефът на болничното заведение доктор Цветеслава Гълъбова пред БТВ.

„ Ако се потвърди, че пожарът е в резултат на нерегламентиран престой на външни лица, това няма да ме учуди, тъй като нашите лечебни заведения нямат съответна външна защита ”, сподели тя.

Липсва и вътрешна защита. Тази функционалност извършват санитарите.

„ Възможно е при психозите да има нападателно държание, с което да са застрашени близките. Затова и не е планувана профилирана защита ”, добави доктор Цветеслава Гълъбова.

„ Ще се борим за по-добро възнаграждение, тъй като освен психиатри и психиатрични сестри не ни доближават. Има голям дефицит на психолози и обществени служащи. Трябва да се намерения и за защитата ”, добави шефът на Психиатричната болница " Св. Иван Рилски ". Тя разясни, че една такава тежка промяна ще отнеме години.

През предходната година е основана работна група от експерти, която е изработила тактика са психологично здраве до 2030 година Тя е подадена в Министерството на здравеопазването.

„ Този път ни беше заложена и финансова рамка, което ме обнадеждава, тъй като всички знаем, че промени се вършат с пари. Предложенията, които сме създали, са във всички направления, тъй като проблемите са доста ”, изясни доктор Цветеслава Гълъбова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР