Кадър бТВСъдът взе решение за отстранения шеф на полицията в

...
Кадър бТВСъдът взе решение за отстранения шеф на полицията в
Коментари Харесай

Съдът върна на работа бившия директор на пловдивската полиция комисар Рогачев

Кадър бТВ

Съдът взе решение за отстранения началник на полицията в Пловдив. Административният съд в Пазарджик спря заповедта за краткотрайно премахване на старши комисар Йордан Рогачев от поста шеф на пловдивската полиция. Това заяви за Радио Пловдив юристът му Валери Пейчев.

След подадена тъжба да се спре осъществяването на заповедта, възобновяване на Рогачев е с определение на съда от 29 юни.   Така осъществяването на заповедта за отстраняването на Йордан Рогачев се стопира и той би трябвало да бъде възобновен на длъжността шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. С решението на магистратите се връщат служебната карта, персоналният знак и служебното оръжие на висшия служител на реда.  

Припомняме, че старши комисар Йордан Рогачев беше отхвърлен поради дисциплинарно следствие против него и директорският пост пое публично неговият заместител Петър Тодоров. Това се случи откакто болничният, в който беше Йордан Рогачев, изтече и той излезе в отпуск по бащинство до началото на ноември, с цел да поставя грижи за дребната си щерка. 

Защитата на Рогачев чака Министерство на вътрешните работи да апелира определението на Административния съд в Пазарджик. Последна инстанция е Върховният административен съд. А делото всъщност за отстраняването на шефа на пловдивската полиция стартира на 12 октомври, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР