Кадър бТВПсихичноболните, настанени в болницата в Раднево, влизат и излизат,

...
Кадър бТВПсихичноболните, настанени в болницата в Раднево, влизат и излизат,
Коментари Харесай

Психичноболни без охрана в болницата, излизат, когато искат

Кадър бТВ

Психичноболните, настанени в болничното заведение в Раднево, влизат и излизат, когато си изискат от лечебното заведение, а това носи опасности за тях и за хората, живеещи наоколо. 

Оказва се, че психиатричната болница не може да обезпечи сигурността на пациентите си, тъй като няма пари за защита от над 20 години. Овен това болничното заведение няма и ограда, споделя в собствен репортаж бТВ, съобщи dnes.bg .

Болницата в Раднево е най-голямата в страната по повърхност и брой пациенти с тежки психологични разстройства.

Открита е през 1955 година Години наред доктор Иван Добринов пуска сигнали до институциите, само че без резултат.
" Това са сред 300 и 400 пациенти, които са едни от най-тежките случаи в България. Много от тях са с потвърдено рисково държание, настанени за наложително лекуване по Закона за здравето, или на наложително лекуване по Наказателния кодекс. Тоест съдът е потвърдил при тях рисково държание или противоправно действие, т.е. това са хора с престъпен опит ”, изясни доктор Иван Добринов пред bTV.

По думите му рецензиите главно са ориентирани към работещите в болничното заведение.

" Няма по какъв начин да удържим един 100- килограмов герой или щангист, който е с влошено психиатрично положение ", призна доктор Добринов.

Пари за защита няма. Контролът за това кой влиза и излиза е поверен на портиера.

В долния завършек на болничното заведение ограда няма, а пациентите сами демонстрират мястото, откъдето излизат всички. Хората от прилежащите къщи са в стрес.

" Това опира до отпуснати щатни бройки, до заплати. Всъщност от лекари, сестри и санитари се чака да извършват и охранителни функционалности. Част от рецензиите към нас са поради невъзможността да задържаме рискови пациенти. Много постоянно идват служители на реда, които водят буйстващ, здрав физически пациент и идва една санитарка, която би трябвало да го поеме от служителите на реда и да го докара до съответното поделение. И в тази обстановка идва група от 7-8 пациенти, които го съпровождат дружно със санитарката. Те обезпечават конвоирането на пациенти от портал до поделение ", споделя още доктор Иван Добринов.

Лекарят твърди, че пациентите също са застрашени.

" Случвало се е да влизат хора с въздушни пушки, които стрелят по двора. Глутници кучета няколко пъти атакуваха пациенти в двора, тъй че тези произшествия са всекидневие ", споделя още той.

В болничното заведение има дефицит на личен състав, а най-драстична е неналичието на санитари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Усл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР