Кадър/ БТВПолитолозите Стойчо Стойчев и Слави Василев коментираха актуалната политическа

...
Кадър/ БТВПолитолозите Стойчо Стойчев и Слави Василев коментираха актуалната политическа
Коментари Харесай

Политологът Стойчев: Кметовете на София и Бургас не искат да са зам.-председатели на ГЕРБ

Кадър/ БТВ

Политолозите Стойчо Стойчев и Слави Василев разясниха настоящата политическа конюнктура у нас, както и идното през днешния ден съвещание на ГЕРБ, на което се чакат някои управителни промени.

" Логично е ГЕРБ ще се раздели с двата си заместник-председатели – кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, тъй като те хора са толкоз ангажирани с работата си като градоначалници, че партийните отговорности им идват допълнително ", сподели в „ Тази заран “ по бТВ Стойчев. 

„ Предполагам, че те самите не желаят да са заместник-председатели на ГЕРБ. Основните пояснения за отливът на гласоподаватели, подкрепящи партията, е черният пиар през предишното лято и митингите, а по тази причина нито кметът на София има виновност, нито на Бургас “, добави той.

Образът на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се износва. Ако този развой продължи, политическото бъдеще на партията е нестабилно “, сподели пък сътрудника му Слави Василев.





Според него е ясно какъв ще е служебният кабинет, тъй като президентът към този момент сподели, че времето на мутрите би трябвало да свърши. 

„ Може да се чака, че служебното държавно управление ще зарови колкото си може по-надълбоко, с цел да ревизира и да извади повече информация за това, което се е случвало във властта “, добави той.

„ Трябва да свикнем да толерираме съдружното ръководство, тъй като то е обвързвано с пропорционалната изборна система “, съобщи пък доцент Стойчев. 

„ 45-ия парламент стартира да действа по разпоредбите на парламентаризма с помощта на облика на Борисов, който толкоз доста отблъсква част от политическите субекти, че се сформира една неофициална коалиция на хората, които не го желаят. Това разреши на това Народно заседание да бъде фрагментирано. Тази фрагментация е добра за българската народна власт, тъй като нито един политически водач към този момент не господства и не управлява Народното събрание “, разяснява Василев. 

„ Това е детайл на смяната. Следващите избори са стъпка напред в тази посока, тъй като хората в този парламент към този момент видяха какви са партиите и кой защо се бори “, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР