Кадър: БТВНедопустимо е човек да влиза с джипа си в

...
Кадър: БТВНедопустимо е човек да влиза с джипа си в
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Недопустимо е човек да влиза с джипа си в пясъка или водата!

Кадър: БТВ

Недопустимо е човек да влиза с джипа си в пясъка или водата. Заради това нарушаване на концесионера му е наложена санкция в размер на 6000 лв.. За да бъдем още по-строги в това отношение, ще предложим и законодателни промени, т.е. да има по-високи санкции освен за концесионера, само че и за съответния извършител. Просто глобите би трябвало да бъдат в действителност по-строги. Това показа в предаването ``Лице в лице`` в ефира на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова след инцидента на плаж ``Перла``.

,,Всеки би трябвало да има безвъзмезден пешеходен достъп до плажовете и в тази връзка ще бъде направена проверка по отношение на бариерата на ``Русалка``, за да разберем заради дали е законна и за какво я има``, разяснява още министър Ангелкова.

,,Нека да не отписваме сезона, защото той занапред стартира. Тази отрицателна акция против българското Черноморие вреди на туризма, тъй като по този метод удряме върху имиджа на страната като туристическа дестинация. Много е направено, само че има още какво да се направи``, уточни тя по отношение на прогнозите за упования слаб туристически сезон у нас.

,,Съгласно закона всеки плаж би трябвало да разполага с 50% свободна зона и 50% платена зона, като на избрани плажове има и 2-3% ВИП зона, само че за нея би трябвало наложително да има табели със съответния ценоразпис. В случай на липса на такива табели санкцията може да бъде сред 5 и 10 000 лв.. При подадени сигнали ние се отзоваваме незабавно, тъй че реагираме на всеки един сигнал``, акцентира Ангелкова и добави, че по предварителни данни се чака туристическият спад да бъде сред 3 и 6 %.

,,Човек, който не работи, той не бърка. Винаги съм подготвена да подам оставка, когато министър председателят каже``, означи още министърът и напомни, че откогато тя оглавява министерството на туризма България има 31% растеж на задграничните туристи и 34% растеж на приходите.

По отношение на Закона за шума Николина Ангелкова смята, че би трябвало да има специфичен режим за курортите. По думите ѝ е належащо зониране сред местата за фамилен туризъм и местата, където има повече занимания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР