Кадър: БТВНародните представители днес трябва да гласуват Бюджет 2020 на

...
Кадър: БТВНародните представители днес трябва да гласуват Бюджет 2020 на
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция в спор справедлива ли е сумата от 250 лв. за минимална пенсия

Кадър: БТВ

Народните представители през днешния ден би трябвало да гласоподават Бюджет 2020 на второ четене. В него са заложени 10% нарастване на заплатата в администрацията, 17% повече за учителите и 15% за обществените служащи. За това дали е заслужено разчетен той разясниха представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Оперативна програма в ефира на БТВ.

„ За по-малко от три години минималната пенсия се е нараснала с над 50%. През 2017 година възнаграждението е било 160 лева, а това лято ще стане 250 лева “, разяснява Александър Иванов от ГЕРБ.

„ ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” стартират да връщат доверието в пенсионната система, тъй като тя беше изгубена за много потомство. През 1997 година пенсията беше 3 $ ”, акцентира той.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи отбрани позицията, че сумата за минимална пенсия не би трябвало да се подвига механично. По думите му абсурдът от през вчерашния ден е бил провокиран, тъй като размерът на сумата е политическо решение, което не е съобразено с редица фактори. „ Това нарастване, което се предлага от 250 лева коства в допълнение на бюджета 80 млн. лева Безпрецедентно е това, което взеха решение ръководещите, тъй като тези пари ги няма в бюджета ”, сподели той.

„ Сигурен съм, че до края на мандата ще създадем минималната пенсия 300 лева, онази заветна сума, която беше в основата на нашата акция. Факт е, че над 50% се усили сумата за 2 години и половина – това е сериозна заслуга ”, разяснява Александър Сиди от „ Обединени патриоти “.

Надя Клисурска от Българска социалистическа партия уточни, че би трябвало всички пенсии да бъдат преизчислени, тъй като разликата в сумите, които получават старите и новите пенсионери е прекомерно огромна. „ Старите пенсии надалеч изостават зад новите. Нашето предложение за нарастване на минималната пенсия на 300 лева е доста по-справедливо, в сравнение с заложеното в Кодекса за обществено подкрепяне ”, съобщи тя.

Депутатът от Българска социалистическа партия добави, че в управническата стратегия на ГЕРБ е заложено преизчисление на пенсиите и чакат ръководещата партия да извърши обещанието, обещано към гласоподавателите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР