Кадър: БТВКакво ще се случи след като дойде ваксината. Отговаря

...
Кадър: БТВКакво ще се случи след като дойде ваксината. Отговаря
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Не трябва да сме спокойни и след започване на ваксинацията. Дълго време ще трябва да спазваме социалната дистанция и да се държим разумно

Кадър: БТВ

Какво ще се случи откакто пристигна имунизацията. Отговаря специалист: 

За медикаменти сега се изричат хора, които мислят, че две таблетки витамин В6 вършат една таблетка В12, споделя фармацевтът

Не би трябвало да сме спокойни и след започване на  ваксина цията. Ние дълго време ще би трябвало да съблюдаваме социалната  отдалеченост  и да се държим рационално. Това сподели проф.  Георги Момеков , ръководител на Българското научно сдружение по фармация, пред Българска национална телевизия.

" За медикаменти сега се изричат хора, които мислят, че две таблетки витамин Б 6 вършат една таблетка Б 12. Колкото за имунизациите - българите не са някакви неприятни или особени хора. Тази пандемия пристигна с една злокобна инфодемия - с едно препускане на учените по обществените мрежи. Конвенционалните ваксини още не са додрапали до фаза три и нямаме избор. Нежелани реакции има при всички медикаменти. Всеки нов медикамент, без значение дали е  ваксина  или друго лекарство е под наблюдаване, което значи, че е под мониторинг. Наблюдението на продукта не свършва с регистрационния развой. Гарантирам, че малко ваксини са имали трета фаза върху 43 000 души - това е доста огромно мероприятие, сполучливо извършено от първата компания, която стига до тук ", сподели още той.

" Беше хубаво учените да са неофициалните водачи по всички въпроси, свързани с рецесията с вируса. Политическият напън и в най-големите страни докара до правене на нелепости - знаете какви разправии имаше с един медикаменти за малария, които бяха наложени с помощта на милиардери, които наблюдават обществените мрежи ", сподели още Момеков.

" Умните хора ще повярват, а тези, които не са толкоз, ние, умните би трябвало да ги убедим ", добави той за имунизациите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР