Кадър бТВГлоба до 5 хиляди лева грози влогър, който организира

...
Кадър бТВГлоба до 5 хиляди лева грози влогър, който организира
Коментари Харесай

Глоба до 5 хиляди лева за влогър, организирал масовото изкачване на Мусала

Кадър бТВ

Глоба до 5 хиляди лв. грози влогър, който провежда всеобщо нанагорнище на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е позволено скупчването на доста хора, съобщи бТВ.

„ 1500 души покориха Мусала с мен, а страната желае да ме санкции ". Това е заглавието на клипа, който прочут влогър популяризира в обществените мрежи. Той провежда група хора, с които дружно покори връх Мусала. Оказва се обаче, че това е в нарушаване на закона. „ Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и дружно изкачваме-просто група другари, които се събират в интернет ”, споделя Слави Панайотов.

Слави не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче запалянковците ги чака изненада. „ Дойде едно момче и сподели в случай че може да отида с него. Даже не разбрах кой е и за какво е. 5: 03 Просто пристигнаха подвигнаха ме и споделиха „ Елате с нас ". Аз настоявах през целия път да опишат защо става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха единствено и само, че ще ми пишат някакъв документ. Без въобще да обяснат какво е нарушаването и за какво тъкмо се случва на върха, а не долу. Казаха „ ще ви пишем протокол ", спомня си Слави.

Влогърът обаче не спомага на чиновниците. „ Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох на открито да опиша на хората, те се чудеха какво става и за какво ме привикват в заслона и им споделих - по този начин и по този начин, желаят да ме глобяват за това, че сме пристигнали на Мусала. След като излязох аз на открито пред хората, момчетата се скриха. изчезнаха просто и крепко пушек. От парк „ Рила " имат друга версия. „ Въпросният господин се е държал извънредно жестоко, не е оказал никакво подпомагане, разрешил си е да наскърбява и парковата защита ”, споделя пък Красимир Андонов, шеф на дирекция Национален парк „ Рила " Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предизвестил за похода. Твърди, че няма отговор.

От парк Рила обясниха, че са забранили събитието. „ Самата пътека е зона за натоварен туризъм, от хижата нагоре е зона за ограничение на човешкото влияние. А самият връх Мусала.. през него минава резерватната зона на централен рилски резерват. такова всеобщо мероприятие е в нарушаване за проекта за ръководство. Съответно му написахме, че не е възможно в този регион да се струпва такава огромна група от хора ”, изяснява Красимир Андонов.

„ Реших да се погрижа за сигурността на тези хора, като от личния си джоб платя професионални планинари, водачи, планинска избавителна работа също пристигна с нас ”, ртазказва пък Салви.

Парк „ Рила " ще сформира акт и наказателно разпореждане на влогъра.

„ Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лв., какъв брой ще преценява... Ще преценява в допълнение. По-скоро ще е към максимума ”, споделя шефът на дирекция Национален парк „ Рила ". Слави Панайотов е решен да апелира глобата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР