Кадър: БТВЕдинствените, които казахме след референдума, че това е популизъм

...
Кадър: БТВЕдинствените, които казахме след референдума, че това е популизъм
Коментари Харесай

Халил Летифов от ДПС: Даренията от фирми могат да направят зависими партиите, но затова процесът е публичен

Кадър: БТВ

Единствените, които казахме след референдума, че това е популизъм е Движение за права и свободи. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов в " Тази заран " по БТВ. На въпрос дали това няма да направи политическите партии подвластни от бизнеса Летифов призна, че " ще направи взаимозависимост ", само че посочи, че по тази причина се прави обществен този процесна дарения.

" Партийната дотация не е известна, хората не утвърждават партиите, само че дотацията от 11 лева бяха задоволителни. Съгласни с референдума тогава бяха ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че през днешния ден в този момент споделят друго мнение. 1 лева не е задоволително за действие на дребните партии. Това е равно на 0 лева ", посочи Летифов. " Когато бизнесът е легален нищо не задължава политиците да вземат решения в техен ущърб. Решението е да има външно обществено и транспарантно финансиране ", добави депутатът от Движение за права и свободи. " Според мен ще има връщане на дарения ", предвижда той.

" Състоянието на партиите сега е резултат отдавна и дотациите са постижение. В момента се отваря вратата и се загасят лампите. Когато някой даде нещо, постоянно има частен интерес. Това е приватизация на политическия живот ", сподели Пенчо Милков от Българска социалистическа партия.

" До 2009 година когато ГЕРБ не съществуваше другите партии очевидно положението е удовлетворявало другите партии. Сега би трябвало да върнем доверието в политическата система. Финансирането по транспарантен метод ще може да бъде следено от обществото и медиите. Защо приемате, че има доближаване сред Движение за права и свободи и ГЕРБ ", попита Александър Иванов от ГЕРБ. Той отхвърли да отговори, дали в случай че партиите получат дарения от заведения по морето ще трансформират Закона за шума, който не разрешава високите децибели по нощните заведения. " Ще видите какво ни е отношението ", сподели Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР