Кадър бТВДесислава Танева вярва, че изборите на 4 април ще

...
Кадър бТВДесислава Танева вярва, че изборите на 4 април ще
Коментари Харесай

Министър Танева: Всеки сам си избира за кого да гласува

Кадър бТВ

Десислава Танева има вяра, че изборите на 4 април ще се проведат почтено и крайният резултат ще е следствие единствено на вота, който са упражнили тези, които са отишли до урните.

На частичните локални избори ГЕРБ реализира безапелационна победа във всички обитаеми места. Аз съм регионален ръковидетл в Сливен и мога да кажа, че всяка партия има квота в СИК и всичко се брои пред всички представители. Няма по какъв начин да се приказва за манипулациии. Всяка бюлетина се гледа. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

,Ако някой може да каже по какъв механизъм се дават ей по този начин гласове... това са едни приказки, не би трябвало да се хаби време за несъщестуващи неща. Хората сами избират – отиват и гласуват``, добави министър Танева.

По отношение на абсурда с къщите за посетители Десислава Танева съобщи, че бенефициентите са били глобени след инспекциите поради недостигане на прогнозите, които са оповестили в бизнес проектите си.

За чумата по свинете земеделският министър акцентира, че година по-късно у нас няма нито едно огнище на АЧС поради подхванатите дейности на страната.

Всичко си има цена, само че по-важното е, че ние се справихме, уточни министър Танева, давайки за образец Румъния, където към момента се намират огнища на АЧС.

,,Това е пътят, по който би трябвало да поемем. Тук приказваме за създаване на базова дигиталност на административните системи. Земеделският собственик би трябвало да вкара електронно ръководство на стопанството си. Базовата цифровизация ще разреши реализирането на надзор и страната да програмира всички ограничения, които да доведат до по-екосъобразно земеделие. Това е преход към зелената стопанска система – практити, които да щадят околната среда``, разяснява още министърът на земеделието и храните.

По време на този мандат приехме нов Закон за храните и всички наредби, като тук в тази област за първи път се получиха доста регулации в храните, с цел да може българският консуматор да получава обезпечено качествена храна. Въведохме и регулации за търговия, каквито липсваха. Цялото това законодателство в региона на храните беше направено в консенсус с всички заинтригувани страни и всички производители на храни, посочи в умозаключение Десислава Танева, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР