Кадър: БТВВ последно време наблюдаваме много честа смяна на законите

...
Кадър: БТВВ последно време наблюдаваме много честа смяна на законите
Коментари Харесай

Ген. Янев запали ефира с това, което всички българи искаха да чуят: Радев и Борисов са

Кадър: БТВ

„ В последно време следим доста честа промяна на законите и в някои случаи има чувство за непоследователност и партизанска неустановеност за решения, които са конюнктурни сега ”. Това изясни секретарят по сигурност и защита на президента - ген. Стефан Янев в ефира на бТВ.

Причина за изявлението му е наложеното от Румен Радев вето за измененията в Закона за военното разузнаване.

 Янев изясни, че търсеният проблем, дали граждански или боен да управлява работа „ Военна информация ”, не е главен. Той изясни, че в последните 10 година са били направени много промени в службата, а съответният въпрос не е бил решен и продължава да се дискутира.

„ В момента не можем да приказваме за някаква конкретика, нито пък да загатваме имена, тъй като не е здравословно ”, добави той. Освен това специалистът съобщи, че алтернативата военен-цивилен би трябвало да съществува и в звена като „ Военна полиция ”, ВМА или Военна академия.

„ Човекът, който оглавява службата би трябвало да е минал през йерархията и да има избрани качества и благоприятни условия. Това може да се случи за граждански, и за боен, като изискванията за прекосяване са записани в закона ”, добави Янев.

Според него се накърнява метода, по който чиновниците в службите построяват кариерите си, поради несигурността в законодателната процедура.По думите му това поражда неустановеност и в самата работа.

Ген. Янев изясни, че президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са призовани в границите на техните отговорности да работят за българския народ.

„ Ако има някакъв спор, то, той е кардинален и двамата би трябвало да работят за обезпечаване на по-добър живот за жителите ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР