Кадър bTV Премиерът Бойко Борисов сам се постави в това

...
Кадър bTV Премиерът Бойко Борисов сам се постави в това
Коментари Харесай

Радан Кънев: Депутатите са машини за гласуване, а министрите са слуги на Борисов


Кадър bTV

Премиерът Бойко Борисов самичък се сложи в това състояние всичко да зависи от него. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV Радан Кънев от ДСБ.

„ Депутатите да не са депутати, а да са машини са гласоподаване, които той командва, министрите да не са министри, а да са прислужници, на които той заповядва. Не може министър председателят да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, министър председателят би трябвало да реши казуса, тъй като неговият другар Шиши е решил да става баща на лъвчета срещу закона”, акцентира Кънев.

По думите му това са обикновени, протоколни процеси в едно общество, които би трябвало да се вземат решение на ниско институционално равнище.

„ Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмен на властта да е при него и след това той да се оплаква, че хората протестират”, добави Радан Кънев.

Институционалният ред е разграден и всичко е концентрирано в едни ръце и надлежно всички стачкуват на едно място, сподели още той. Според него най-нормалното в една демократична свободна страна е да има митинги всеки ден.

„ Тази реакция на Борисов демонстрира какъв брой е рехава в действителност фамозната непоклатимост, цялата власт”, означи Радан Кънев.

„ България е парламентарна република, в която Народното събрание няма власт в ръцете си, което е доста обезпокоително. Това разклаща цялата непоклатимост на обществото, води до резултат, при който властта е очевидно доста постоянна, само че никой различен не се усеща постоянен и сигурен”, безапелационен беше той.

„ Ние катастрофирахме в сигурността на битово равнище. Властта даде опция частният охраняем бизнес да влезе в обитаемоте места вместо полицията. Това е неправдоподобен скандал, след това се чудят за какво Германия изрично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията”, съобщи Радан Кънев.

Абсолютно разградена е към този момент българската авиация и въобще се върви към разграждане на Българската войска.

„ Дебатът в българското общество се водеше от чичовци от „ Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над междинна възраст, всичките мъже с тип да си побийват дамите, с опрощение. Точно по този начин наподобяват и по този начин реагират”, акцентира той.

За Истанбулската спогодба няма достоверен, културен и спокоен спор, а вместо това има политически заклинания и анатеми, счита Кънев. „ Защо слушаме популистите, а не жените”, попита той.

На въпрос дали в действителност има чувство за коруция, или това са единствено медийни внушения, Кънев отговори, като даде съответен образец.

„ Над 120 милиона има България за три центъра за върхови достижения по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован растеж”. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „ Овча купел”. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В целия свят хората се занимават с просвета и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови достижения в науката, тъй като от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки”, уточни той.

По думите му задачата е парите да се откраднат. „ Като са видели 100 милиона и са почнали да им текат лигите, по този начин се ръководи България”, съобщи още Радан Кънев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР