Кадър: БТВНямаме нужда от АЕЦ Белене. Това обяви в ефира

...
Кадър: БТВНямаме нужда от АЕЦ Белене. Това обяви в ефира
Коментари Харесай

Иван Хиновски, Има такъв народ: Нямаме нужда от АЕЦ Белене

Кадър: БТВ

" Нямаме потребност от АЕЦ " Белене ". Това разгласи в ефира на БНР Иван Хиновски, някогашен ръководител на Българския енергиен и минен конгрес, в този момент енергиен специалист към партия „ ИТН “.

„ Като част от партията на Слави Трифонов ние желаеме една от модерните европейски трендове на изместване на производството на електрическа енергия по-близко до потребителя “, сподели пред БНР Иван Хиновски, някогашен ръководител на Българския енергиен и минен конгрес, в този момент енергиен специалист към партия „ ИТН “.

„ Тоест този модел – да бъдат създадени доста децентрализирани производства на електрическа енергия и топлоенергия. Да бъдат завършени енергийни общности, в които да се обменя остатък на фотоволтаични производства – да се получи едно равнене на централно произвеждане електрическа енергия с разпределено, да се получи баланс “, разясни още Хиновски.

По думите му до две-три години огромните въглищни централи, а тя е една – Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “, ще изпадне от пазара заради скъпата цена на електрическата енергия от нея. Тя би трябвало да бъде сменена със зелени производства след 5 години. Според него тези въглищни модули би трябвало да бъдат сменени с парогазови.

Според Иван Хиновски е неуместно да имаме 4 нуклеарни блока даже след 10 години.

" Моята персонална идея, а и на моите сътрудници, е, че ние нямаме потребност от АЕЦ " Белене ", това е съкрушен план, а най-хубавият план е да има 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ", като продължение на 5 и 6 блок ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР